Πολιτικη & Οικονομια

Βίοι αγίων: Tα παιδικά χρόνια του Αγίου Στεφάνου του Πολακοβλύτη

Αυτός που γνωρίζουμε ως Στέφανο Κασσελάκη ή Στέφανο με τα κολλητά ρούχα ή ηγέτη της Τζάκρη, είναι στην πραγματικότητα ένας εκλεκτός του Θεού

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίοι αγίων: Tα παιδικά χρόνια του Αγίου Στεφάνου του Πολακοβλύτη

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τον Στέφανο Κασσελάκη και την οπτική του για τον θεσμό της Εκκλησίας

Είναι λογικό να εξεπλάγησαν οι άπιστοι συμπολίτες όταν ο ίδιος ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισής του το λάδι σχημάτισε το σημείο του σταυρού στην κολυμπήθρα. Τόσο η αθεΐα τους όσο και η άγνοια περί των εκκλησιαστικών, τους έχει κρατήσει στο σκοτάδι και δεν έχουν ιδέα ότι στην πραγματικότητα αυτός που γνωρίζουμε ως Στέφανο Κασσελάκη ή Στέφανο με τα κολλητά ρούχα ή ηγέτη της Τζάκρη, είναι στην πραγματικότητα ένας εκλεκτός του Θεού ο οποίος γεμίζει όλη τη ζωή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με θεία σημάδια.  

Ας ξεκινήσουμε με τη βάφτιση στην οποία ο σταυρός από το λάδι ήταν το μικρότερο από τα θαυμαστά που έλαβαν χώρα. Γιατί αμέσως μετά το νερό της κολυμπήθρας χωρίστηκε στα δύο και από μέσα ξεπρόβαλε ένα μπαρμπούνι με φτερά αγγέλου το οποίο άρχισε να τραγουδά το «Τη Υπερμάχω» σε τραπ εκτέλεση. Αμέσως μετά μια βροντή έκανε την εκκλησία να σειστεί συθέμελα και μια φωνή ακούστηκε να λέει «Αυτό το παιδί είναι πλασμένο για μεγάλα και σπουδαία, και μια μέρα θα το δείτε στον Ευαγγελάτο».

Σε ηλικία 5 ετών ξυπνώντας ένα πρωί για να πάει στο νηπιαγωγείο, ο μικρός Στέφανος ένιωσε ένα κάψιμο στο στήθος. Αμέσως έτρεξε σε έναν καθρέφτη κι εκεί είδε στο παιδικό του δέρμα γραμμένη τη φράση «πρωθυπουργός των Ελλήνων» και από πάνω της μια κορώνα. Ξαφνικά από τα γράμματα βγήκε μια απόκοσμη λάμψη και καθώς χορωδία αγγέλων έψελνε το «Gimme Gimme Gimme» των ABBA η γραφή εξαφανίστηκε. Από τότε σε τακτά χρονικά διαστήματα ο Άγιος Στέφανος διαβάζει στο δέρμα του φράσεις ή εικόνες που τον προετοιμάζουν για το μέλλον γι’ αυτό και κάποιοι τον αποκαλούν Άγιο Στέφανο του Αιγάλεω.

Την εποχή που ακόμα πήγαινε στο δημοτικό κι ενώ είχε βγει βόλτα με τους γονείς του στους δρόμους της Εκάλης, μια μαύρη Μερσεντές 500 με εκκλησιαστική πινακίδα και τετραπλή μπούκα σταμάτησε δίπλα τους κι από μέσα βγήκε γνωστό μέλος της Ιεράς Συνόδου ο οποίος γονάτισε μπροστά στον μικρό Στέφανο και άρχισε να του φιλάει τα πόδια κλαίγοντας με αναφιλητά. Ταυτοχρόνως έψελνε «Ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι κυρίου… Δόξα σοι κύριε δόξα σοι… Σόρι σιμς του μπι δε χάρντεστ γουέρντ» πράγμα που έκανε τους, αρχικά έκπληκτους, γονείς του να καταλάβουν ότι έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που είχαν ήδη υποψιαστεί από τη μέρα της βάφτισης: Ο γιος τους ο μονογενής είχε έρθει στη γη για μεγάλα και σπουδαία πράγματα. 

Στην εφηβεία, έχοντας χάσει ένα στοίχημα, βρέθηκε σε κινηματογράφο στον οποίο προβαλλόταν η ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Εκεί κατά τη διάρκεια της σχετικής σκηνής το κεφάλι του διαλυμένου αγάλματος του Λένιν στράφηκε στον έφηβο Στέφανο και άρχισε να του λέει «Δεν υπάρχει κανένας Βελόπουλος. Μόνο εσύ μαζί με τη βοήθεια των συντρόφων Πολάκη, Αντώναρου και Κραουνάκη είσαι ικανός να οδηγήσεις τους Έλληνες στη Γη της ευημερίας». Φυσικά τότε ο Στέφανος δεν κατάλαβε τι σήμαιναν αυτά τα λόγια, αλλά αρκετά χρόνια μετά το νόημα τους είναι πεντακάθαρο σε όλους.

Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα περιστατικά των παιδικών χρόνων του Αγίου Στέφανου του Παπατζή τα οποία επιβεβαιώνουν τόσο τη θεϊκή του φύση όσο και τη βεβαιότητα ότι κάποια μέρα θα ηγηθεί όχι μόνο της Τζάκρη, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Και μπράβο του και ελθέτω η βασιλεία του. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ