Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ - Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ - Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση
Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ - Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μητσοτάκης: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά το ΚΥΣΕΑ - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη λήξη του έκτακτου ΚΥΣΕΑ στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέσα Ανατολή έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά στην οποία αναφέρει πως «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«I strongly condemn the attacks launched by Iran against Israel. Αny escalation is a threat to regional stability and security. We stand with Israel and urge all sides to show restraint».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την οποία συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εξεταστούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο, ενέργειες σαν την επίθεση του Ιράν θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ - Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση
© (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση του κυβερνητικου επιτελείου είναι ότι προς ώρας αποκλιμακωνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0jymgi5eig1)

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

«Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

»Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

»Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

»Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Αμερική. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις εξελίξεις, αρκέστηκε να δηλώσει πως αργότερα θα βγει ανακοίνωση από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις επιθέσεις των Χούθι, σε εμπορικά πλοία βρίσκεται και η φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES», για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ