- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεφαλογιάννη: Το Υπουργείο Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά
Ο ρόλος του πολιτισμού και το στοίχημα για τα έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Κεφαλογιάννη: Όσα είπε στο Φόρουμ Δελφών για την τουριστική ανάπτυξη, τα κονδύλια και τον ρόλο του πολιτισμού
Τη βεβαιότητα ότι το 2024 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη με θετικά μηνύματα, έστειλε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ωστόσο, η υπουργός επισήμανε ότι εμάς μας ενδιαφέρει πλέον να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα, με μέριμνα για τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους.
Κεφαλογιάννη: Ο ρόλος του πολιτισμού στην τουριστική ανάπτυξη
Ειδικότερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι, όταν ανέλαβε το υπουργείο, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα συνέχιζε στην πεπατημένη στρατηγική που επιδιώκει χρονιές με ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα. «Εμείς όμως ακολουθήσαμε έναν διαφορετικό δρόμο, μπαίνουμε σε νέο κύκλο ανάπτυξης και στη νέα σελίδα ο πολιτισμός είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της τουριστικής ανάπτυξης», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά τα φεστιβάλ, τα έθιμα και οι παραδόσεις μας, δηλαδή η επιστροφή στις ρίζες.
Τουρισμός: Το στοίχημα για τα έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Σε ερώτηση για τα έργα που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ότι το ταμείο είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία γιατί το Υπουργείο Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια ώστε να αναπτύξει την τουριστική προσφορά. «Έχουμε προκηρύξει έργα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης. Το στοίχημα είναι μέσα σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους», δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχοι του υπουργείου είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν, να βελτιωθούν υπηρεσίες και υποδομές, να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να διαχυθούν τα οφέλη σε όλες τις περιοχές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όπως εξήγησε, με τη χρηματοδότηση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων, με την ψηφιακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση που σημαίνει πιο πράσινες μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια και με την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού.
Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, με το οποίο θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για περισσότερες τουριστικές επενδύσεις με έμφαση σε ειδικές υποδομές, όπως οι μαρίνες, και θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο για το time sharing.
Τέλος, σε σχέση με τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο τουρισμός και σε επίπεδο συμβουλίων να θεσμοθετηθεί πιο τυπικά το συμβούλιο υπουργών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.