- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κεφαλογιάννη: Το Υπουργείο Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά
Ο ρόλος του πολιτισμού και το στοίχημα για τα έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Κεφαλογιάννη: Όσα είπε στο Φόρουμ Δελφών για την τουριστική ανάπτυξη, τα κονδύλια και τον ρόλο του πολιτισμού
Τη βεβαιότητα ότι το 2024 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη με θετικά μηνύματα, έστειλε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ωστόσο, η υπουργός επισήμανε ότι εμάς μας ενδιαφέρει πλέον να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα, με μέριμνα για τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους.
Κεφαλογιάννη: Ο ρόλος του πολιτισμού στην τουριστική ανάπτυξη
Ειδικότερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη εξήγησε ότι, όταν ανέλαβε το υπουργείο, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα αν θα συνέχιζε στην πεπατημένη στρατηγική που επιδιώκει χρονιές με ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα. «Εμείς όμως ακολουθήσαμε έναν διαφορετικό δρόμο, μπαίνουμε σε νέο κύκλο ανάπτυξης και στη νέα σελίδα ο πολιτισμός είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της τουριστικής ανάπτυξης», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά τα φεστιβάλ, τα έθιμα και οι παραδόσεις μας, δηλαδή η επιστροφή στις ρίζες.
Τουρισμός: Το στοίχημα για τα έργα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Σε ερώτηση για τα έργα που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε ότι το ταμείο είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία γιατί το Υπουργείο Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια ώστε να αναπτύξει την τουριστική προσφορά. «Έχουμε προκηρύξει έργα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης. Το στοίχημα είναι μέσα σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους», δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχοι του υπουργείου είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν, να βελτιωθούν υπηρεσίες και υποδομές, να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να διαχυθούν τα οφέλη σε όλες τις περιοχές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όπως εξήγησε, με τη χρηματοδότηση χιονοδρομικών κέντρων και ορειβατικών καταφυγίων, με την ψηφιακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση που σημαίνει πιο πράσινες μαρίνες, καταφύγια και αγκυροβόλια και με την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού.
Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, με το οποίο θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για περισσότερες τουριστικές επενδύσεις με έμφαση σε ειδικές υποδομές, όπως οι μαρίνες, και θα εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο για το time sharing.
Τέλος, σε σχέση με τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να αναβαθμιστεί ο τουρισμός και σε επίπεδο συμβουλίων να θεσμοθετηθεί πιο τυπικά το συμβούλιο υπουργών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.