- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράμμος: Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει «κατά γράμμα και κατά κεραία» την απόφαση για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη
Tι απάντησε για το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη
Χρήστος Ράμμος: Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση κατά γράμμα και κατά κεραία» διαβεβαίωσε ο Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται.
Σε ομιλία του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε «εξαιρετική» την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «είναι στις πιο φωτεινές του στιγμές που ακολουθεί την τελευταία γραμμή της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα θέματα της προστασίας της ιδιωτικότητας». Για την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του, ανέφερε ότι την απόφαση θα λάβει η ολομέλεια της ΑΔΑΕ.
Ερωτηθείς γιατί δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν δεχόταν επικριτικά σχόλια από μέλη της κυβέρνησης για σχόλιά του για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Ράμμος δήλωσε: «Αν είχα ποινικές δίκες με μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να παραιτηθώ. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου όπως πρέπει, ως πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής, με τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και την ίση απόσταση, και εγώ δεν είχα σκοπό κανένα να παραιτηθώ. Έχω διοριστεί για έξι χρόνια από τη Διάσκεψη των Πρόεδρων της Βουλής και σκοπεύω να τιμήσω αυτό το διορισμό, οποιοδήποτε εμπόδιο και να ανορθωθεί».
Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες, ότι στο θέμα των υποκλοπών κινήθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, είπε ότι «ο υπαινιγμός αυτός είναι μια αθλιότητα» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στη 40χρονη θητεία του στο ΣτΕ, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες για να κάνει πολιτική καριέρα, πόσο μάλλον σήμερα στα 70 του, όταν μάλιστα η πολιτική ζωή και δη η ελληνική, ποτέ δεν τον γοήτευσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
«Βραχνάς» η ακρίβεια για τα νοικοκυριά
Τα τρία θέματα που θέτει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Πώς θα μπει τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των οδηγών στον Κηφισό
«Η Βουλή δεν είναι σχολείο για να κλείσει, η συζήτηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ
Το πρόγραμμα αφορά επιδότηση 300 ευρώ το τετραγωνικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.