Πολιτικη & Οικονομια

Άρση ασυλίας του Μπαράν Μπουρχάν εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής

O βουλευτής Ξάνθης έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή: Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν - Τέθηκε εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της βουλής εισηγήθηκαν την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Βουλή: Ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν - Τέθηκε εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισαν να εισηγηθούν προς στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης, Μπαράν Μπουρχάν, η υπόθεση του οποίου αφορά παράνομη συνταγογράφηση.

Ο κ. Μπουρχάν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεσή του, ζητώντας και ο ίδιος την άρση ασυλίας του.

Μπαράν Μπουρχάν: Διαγράφηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουρχάν, που εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μόλις έγινε γνωστό ότι ελέγχεται από τη δικαιοσύνη, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως δικαστικά η υπόθεσή του.

Αφορμή για την απόφαση  του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μια υπόθεση από το 2014 για την οποία, ο κ. Μπουράν - ψυχίατρος στο επάγγελμα - κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Η υπόθεσή του εκδικάζεται αυτό τον καιρό και έχει ζητηθεί η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αίτημα το οποίο αύριο, Τετάρτη (10/4) συζητείται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο Μπουρχάν Μπαράν θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 31 βουλευτές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ