- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ - Εξόφληση σε 11 δόσεις
Πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ
ΕΝΦΙΑ 2024: Από το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου τα εκκαθαριστικά - Οι προθεσμίες πληρωμής - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση.
Αρχίζει από απόψε (7/4) η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΝΦΙΑ για το 2024.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο ακινήτων σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Έκπτωση 10% δικαιούνται περίπου 305.000 ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει πλήρως το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών.
EΝΦΙΑ 2024: Σε 11 δόσεις η εξόφληση
Tα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στο myaade και η πρώτη, από τις 11 συνολικά μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.
Δεν προβλέπεται έκπτωση για όσους θελήσουν να πληρώσουν εφάπαξ όλη την οφειλή.
Για όσους δεν είχαν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι το ίδιο με πέρυσι.
Αυτό που αλλάζει είναι η έκπτωση που δικαιούνται περίπου 305.000 ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει πλήρως το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών.
«Φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν έκπτωση 10% εφόσον έχουν ασφαλίσει την οικία τους έναντι φυσικών καταστροφών, πλημμύρα, φωτιά, και αυτό τα επόμενα έτη εφόσον η ασφάλιση είναι τουλάχιστον 3 μήνες», επισημαίνουν φοροτεχνικοί.
Όσοι έχουν εγκαταστήσει τη νέα εφαρμογή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και να τις πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο, από το κινητό τους, με IRIS ή με κάρτα.
«Πιο ευχάριστο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Παίρνουμε τις ειδοποιήσεις μας εγκαίρως μήπως ξεχάσουμε μια δόση ή μια δήλωση», όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.