Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης και Κουτνατζής οι αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης
Βορίδης - Κουτνατζής σε θέσεις Μπρατάκου - Παπασταύρου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Βορίδης - Κουτνατζής στις θέσεις Μπρατάκου - Παπασταύρου στο Μέγαρο Μαξίμου

Σε ανακοινώσεις προχώρησε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει – πέρα των αρμοδιοτήτων του – επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, ενώ ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού.

Βορίδης - Κουτνατζής στις θέσεις Μπρατάκου - Παπασταύρου

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου. «Με απόφαση του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου. Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται ΓΓ του ΠΘ με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της ΓΓ, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες είναι ξεκάθαρα ορισμένες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επιλογή των δύο αυτών προσώπων αποτελούν μία εσωτερική αναδιάταξη. Όπως διευκρίνισε, τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών. 

Ο Στέλιος Κουτνατζής είναι Δικηγόρος Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Δείτε την ενημέρωση του Παύλου Μαρινάκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ