Πολιτικη & Οικονομια

Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου

Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου
O Γιάννης Μπρατάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις αρκετών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις παραιτήσεις των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν την Πέμπτη το απόγευμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

«Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση των δύο υπουργών, ενώ έντονες και σε σκληρό ύφος είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d05l8oh8f65t)

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνουν την διαπλοκή οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού

Στις παραιτήσεις των δύο συνεργατών του πρωθυπουργού αναφέρεται με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές παραιτήσεις των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους».

Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψη τους;

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ρώτα τον κ. Μητσοτάκη για ποιο λόγο «έδιωξε» τους «δυο στενότερους συνεργάτες του».

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναδιατυπώνω το πρώτο ερώτημα από αυτά που σας απηύθυνα (βλέπετε, δεν προλαβαίνουμε τους ρυθμούς της αποσύνθεσης).

Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή;

Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή;

Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά;

Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση.

Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας».

ΚΚΕ: Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης δεν αλλάζουν τίποτα

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται "κοινωνικές συναναστροφές", αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα "οργανωμένα συμφέροντα" πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ» επισημαίνει σε σχόλιό του, «για τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου», το ΚΚΕ.

Ελλ. Λύση: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

«Την στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής αποκάλυπτε με ονόματα την συνάντηση των δύο κορυφαίων υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κύριος Μπρατάκος και ο κύριος Παπασταύρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό. Εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός νομίζουν ότι θα διασωθούν με παραιτήσεις, ακόμα και κορυφαίων υπουργών έπειτα από τις συντριπτικές αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου, πλανώνται», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Επισημαίνει ότι «είστε όλοι συνυπεύθυνοι, δεν σας σώζουν οι δύο παραιτήσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ