Πολιτικη & Οικονομια

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

Το δημοσίευμα και η αναφορά Ανδρουλάκη για συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Σταύρος Παπαπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος
O Σταύρος Παπαπασταύρου και ο Γιάννης Μπρατάκος

Κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. «Η παρουσία τους εκεί (οικία επιχειρηματία) έδωσε ένα εντελώς λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση, και προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο Γιάννης Μπρατάκος υπηρετούσε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Παράλληλα, διετέλεσε και ως Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, από τον Ιούλιο του 2019. Ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν Υπουργός Επικρατείας από τον Ιούνιο 2023.

Παπασταύρου-Μπρατάκος: Η αναφορά Ανδρουλάκη και το δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Καραμανλή σε διαπλοκή της αντιπολίτευσης, άφησε αιχμές (σ.σ σύμφωνα με αποκάλυψη του iEidiseis) ότι οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος λειτούργησαν ως ειρηνοποιοί στην κόντρα κυβέρνησης Μητσοτάκη με το εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον επισκέφθηκαν στην οικία του.

«Και επειδή άφησε υπονοούμενα για θυρωρούς συμφερόντων, ποιας διαπλοκής; Δύο στελέχη που έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δικοί σας υπουργοί ήταν με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη το βράδυ στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαστικές οι παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου, πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

Αναγκαστικές χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις παραιτήσεις των κ. Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που ενημέρωνε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

Οι αναγκαστικές ''παραιτήσεις'' των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

Καλή τύχη στους επόμενους…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ