Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία - Όποιος έχει στοιχεία εναντίον μου ας τα φέρει

«Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας;» είπε στην ομιλία του στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόταση μομφής: Ο Καραμανλής στο βήμα της Βουλής
Πρόταση μομφής: Ο Καραμανλής στο βήμα της Βουλής © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρόταση μομφής: Όσα είπε ο Κ. Καραμανλής από το βήμα της Βουλής

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ο βουλευτής Σερρών βρέθηκε στο βήμα της Βουλής όπου τοποθετήθηκε για τα ζητήματα που του καταλογίζει η αντιπολίτευση σχετικά με το ζήτημα των Τεμπών κατά την συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Καραμανλής: Δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ότι σκύβει με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Αρχικά ανέφερε ότι «από το Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με επικρίνουν να ζητήσουν σύσταση προανακριτικής επιτροπής, να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και πόση βάση έχει. Εδώ, όχι στα λαϊκά δικαστήρια». Πρόσθεσε ότι: «Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

Ο κ. Καραμανλής είπε στη συνέχεια: «Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι, εγώ παραιτήθηκα αμέσως. Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι τα κάναμε όλα καλά, γι' αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη».

Ο βουλευτής Σερρών δήλωσε πως δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα που δεν έχει αναλογιστεί την τραγωδία που συνέβη. «Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ. Οτι δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που πέρασαν τόσες οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να σωθούν αυτοί οι 57 άνθρωποι; Μιλάω ως πατέρας 3 παιδιών. Βρέθηκα στο σημείο όπως και ο πρωθυπουργός. Οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου».

Αναφορικά με το ανθρώπινο λάθος ο κ. Καραμανλής είπε: «Πάμε να δούμε την αλήθεια στο άλλο θέμα. Οτι δήθεν η κυβέρνηση το έριξε στα ανθρώπινο λάθος. Τα λάθη ήταν πολλά και υπάρχει ομολογία. Υπήρχε συσσώρευση λαθών. Επτά φορές έγιναν παραβιάσεις. Κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του κανονισμού. 

Παρουσιάζεται στην αντιπολίτευση ως δήθεν αυτονόητα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% στο ευρωπαϊκό δίκτυο».

Με κατηγορήσατε ενώ παραιτήθηκα αμέσως, είπε ο κ. Καραμανλής. «Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Συγκάλυψη ειναι να διαστρεβλώνεις σκόπιμα την αλήθεια για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να ευτελίζεις τις διαδικασίες. Να υποθάλπτεις θεσμούς».

«Στόχος σας», είπε ο. Καραμανλής,«δεν είμαι εγώ, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: «Όποιος έχει πραγματικά κατηγορίες για εμένα ας τις φέρει και ας σταματήσει να κραυγάζει. Είμαι εδώ, είμαστε όλοι εδώ».

Δείτε Live τη συζήτηση στη Βουλή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ