- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε το νέο think tank με αντικείμενο την τεχνολογία
Οι 6 επιστήμονες που το συγκροτούν
Το νέο think tank τεχνολογίας παρουσίασαν μέσω του λογαριασμού Τικ Τοκ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, η Διάνα Βουτυράκου
Το νέο think tank τεχνολογίας παρουσίασαν μέσω του λογαριασμού TikTok του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, η Διάνα Βουτυράκου μαζί με τον συντονιστή των τομέων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη
Όπως σημειώνουν, «τώρα που ο πρόεδρος υπηρετεί τη θητεία του, παίρνουμε προσωρινά τον λογαριασμό του. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση όλων μας. Σας παρουσιάσουμε λοιπόν, μαζί με τον συντονιστή των τομέων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, τους επιστήμονες που συγκροτούν το νέο think tank τεχνολογίας».
Συγκεκριμένα παρουσίασαν τους εξής επιστήμονες που το συγκροτούν:
Γιάννης Πέρος. Είναι μέλος της ΜENSA από το 2011 και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών. Από το 2022 δραστηριοποιείται στον τομέα προστασίας προσωπικών δεδομένων και τεχνολογίας στον οποίο σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών ως Senior Data Analyst.
Σωτήρης Ζήκας. Υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα της Νευροσυμβολικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μηχανικός και αναλυτής δεδομένων στον τομέα της Ενέργειας και Τεχνολογίας στο Βερολίνο.
Νίκος Χρόνης. Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Αντικείμενο Ερευνητικής δραστηριότητας η Μικρο/Νανο Τεχνολογία με εφαρμογή στη Βιοϊατρική Μηχανική. Έχει 20ετές διδακτικό και ερευνητικό έργο σε κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής.
Θεοδώρα Σπανοστάθη Σάουντερς. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με 40 χρόνια εμπειρίας σε ηγετικές θέσεις στην Αεροπορική Βιομηχανία. Με παρουσία στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ως επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικών του Πανεπιστημίου UNH (University of New Haven) και με πιστοποιητικό σπουδών στην μηχανική συστημάτων από το MIT.
Βιολέτα Κόρδατζη. Μηχανικός με εξειδίκευση στον τομέα της Αυτοκίνησης. Έχει αποφοιτήσει από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Cranfield University και έχει MBA από το Imperial College. Ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων και τη μηχανική μάθηση.
Βασίλης Παπαλαζάρου. Σπούδασε Βιολογία στο ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Μοριακή Παθολογία και Γενετική από το Queen Mary University of London και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης στη Βιοϊατρική Μηχανική κατέχοντας υποτροφία από την Cancer Research UK. Εργάστηκε στο CRUK Beatson Institute στη Σκωτία και σαν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Francis Crick Institute στο Λονδίνο.
«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει στο αύριο. Η τεχνολογία είναι το αύριο. Και οι άνθρωποί της θα βρίσκονται μαζί μας στην πρώτη γραμμή, για την Ελλάδα που θέλουμε», ανέφεραν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για 12 μήνες με εξ αποστάσεως εργασία
«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τα ΑΤΜ, τις απολύσεις και τα λουκέτα»
«Θα συλληφθεί όπως συλλαμβάνονται όλοι» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ζητά επανεξέταση του εποπτικού πλαισίου και μέτρα προστασίας για τους 250.000 ασφαλισμένους
«Δεν είναι δύσκολο στην πολιτική να εκτροχιαστεί μια καλή πρωτοβουλία» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε ομογενείς
«Η Ελλάδα θεωρείται πλέον παράδειγμα επιτυχίας στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Το να έχεις σταθερή κυβέρνηση είναι το παν», τόνισε η πρώην υπουργός
Τέλος τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
«Ψυχρολουσία» με τα κριτήρια, πώς επηρεάζονται οι δικαιούχοι
Τα λάθη που κοστίζουν ακριβά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.