Πολιτικη & Οικονομια

Πρωτοφανές! Οι σύντροφοι καταδικάζουν τη δράση κουκουλοφόρων!

Η παραδοχή της πραγματικότητας από τον σύντροφο Παππά είναι μειοψηφική αλλά και πάλι, πρόκειται για πρόοδο

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτοφανές! Οι σύντροφοι καταδικάζουν τη δράση κουκουλοφόρων!
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Η επίθεση σε τρανς άτομα και στον Στέφανο Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η νομιμοποίηση της βίας στην πράξη

Η επίθεση κουκουλοφόρων από μόνη της δεν είναι είδηση. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα, τη χώρα στην οποία η κουκούλα παρέχει προστασία από οποιαδήποτε αστυνομική ενόχληση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο κι έτσι η επίθεση που δέχτηκε ο Στέφανος με τα πολύ στενά ρούχα στη Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους δεν έχει τίποτα το ασυνήθιστο. Έγινε όμως αφορμή για κάτι πρωτοφανές: οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τη δράση κουκουλοφόρων! Και σα να μην ήταν αυτό αρκετά σοκαριστικό από μόνο του, ο σύντροφος Παππάς (ο Πέτρος, ο ηθοποιός) μίλησε για την ομοιότητα των δύο άκρων, η οποία μπορεί να είναι προφανής αλλά πολύ δύσκολο να γίνει παραδεκτή από έναν μαρξιστή δηλαδή από έναν άνθρωπο ο οποίος, ως πιστός μιας ιδεολογίας που επιτάσσει την επιβολή δικτατορίας, ανήκει στο ένα άκρο. 

Φυσικά η παραδοχή της πραγματικότητας από τον σύντροφο Παππά (όχι τον καταδικασμένο, ούτε τον μπασκετμπολίστα, αλλά τον γιατρό-ηθοποιό) είναι μειοψηφική σε μια παράταξη η οποία συνηθίζει να χειροκροτεί και να υπερασπίζεται τη δράση των εγκληματιών με τις κουκούλες, αλλά και πάλι, πρόκειται για πρόοδο (η οποία είμαι βέβαιος ότι θα φέρει την κατακραυγή από την φιλοτραμπουκική πλειονότητα του κόμματος).

Η πρόοδος φυσικά δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν οδηγήσει κάπου και αν το πιο μεγάλο κόμμα της ελληνικής αριστεράς δεν διαχωρίσει εντελώς τη θέση του από τους τραμπούκους που δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικό από αυτό που έκαναν τα κατακάθια τα οποία επιτέθηκαν στους δύο τρανς συμπολίτες. Και αυτοί, όπως οι αναρχοκομουνιστές κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν σε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν. Επειδή έχουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, επειδή ντύνονται διαφορετικά, επειδή έχουν διαφορετικές απόψεις.

Η επίθεση στους τρανς δεν διαφέρει σε τίποτα από άλλες επιθέσεις και, όσο φρικαλέο είναι (και είναι πολύ) να προσπαθείς να λιντσάρεις κάποιον επειδή έχεις πρόβλημα με τη σεξουαλικότητά του, άλλο τόσο φρικαλέο είναι να επιτίθεσαι σε κάποιον επειδή έχεις πρόβλημα με τις πολιτικές του θέσεις. Και μπορεί οι σύντροφοι όχι μόνο να κοιμούνται τον ύπνο αλλά και να ζουν τον ξύπνιο του δικαίου, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η διαχρονική τους υποστήριξη και υπεράσπιση των αναρχοκομμουνιστών τραμπούκων είναι υπεράσπιση και των φασιστών τραμπούκων.

Κι όσο οι σύντροφοι δεν απαιτούν τη σύλληψη αυτών που επιτέθηκαν στον ηγέτη της Τζάκρη, τόσο βοηθούν και αυτούς που επιτέθηκαν στους δύο τρανς. Η στην πράξη νομιμοποίηση της βίας, για την οποία εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται, περιλαμβάνει και όσους στρέφονται εναντίον τους κι αν οι σύντροφοι είχαν λίγο μυαλό δεν θα χρειαζόταν κανείς να επιτεθεί στον αρχηγό τους για να το καταλάβουν. Και μπράβο τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ