Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τα «αστακοκάραβα» και οι απαντήσεις που ζητά το Μαξίμου

Νέο δημοσίευμα για τις επιχειρήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ - Τι απαντούν πηγές της Κουμουνδούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Τα «αστακοκάραβα» Κασσελάκη και οι ερωτήσεις Μαρινάκη © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Τα «αστακοκάραβα» Κασσελάκη και οι ερωτήσεις Μαρινάκη - Νέο δημοσίευμα για τις επιχειρήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ

Δημοσίευμα του Τύπου πυροδοτεί νέα κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Κασσελάκη και τα αστακοκάραβα στις ΗΠΑ. Το δημοσίευμα σχολίασε σήμερα (10.3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν την απάντησή τους. 

Τα «αστακοκάραβα» Κασσελάκη και οι ερωτήσεις Μαρινάκη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα», ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είναι ιδρυτής της εταιρείας TΜ Lobstering LLC, Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, με αγκυροβόλιο το λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ. Η εταιρεία φέρεται να ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και ασχολείται με αστακοκάραβα. «Η TΜ Lobstering LLC, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί τότε; Τα πράγματα είναι μάλλον απλά – o κ. Κασσελάκης είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: η βιομηχανία του αστακού στην περιοχή υπέφερε λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων εξαιτίας της καραντίνας, πολλοί από τους ψαράδες είχαν εγκαταλείψει τον κλάδο και οι τιμές για τα αλιευτικά σκάφη και τις άδειες ψαρέματος ήταν χαμηλές. Η σύσταση της εταιρείας έγινε στο τέλος εκείνης της δραματικής αλιευτικής σεζόν – αλλά οι επόμενοι μήνες έφεραν μια θεαματική ανάκαμψη στον κλάδο δικαιώνοντας την επενδυτική επιλογή Κασσελάκη», αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας. Η εταιρεία Κασσελάκη κατέχει δύο αστακοκάραβα. 

Το δημοσίευμα για την περιουσιακή κατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά και την εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί, για ενδεχόμενη παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

«Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις «επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό», αλλά και στο «τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών» του κ. Τσίπρα;».

Ο κ. Μαρινάκης σημειώνει ότι από τα σχετικά δημοσιεύματα «εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα» που «ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Από την άλλη, στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, σε συνέχεια της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis, μετά τα «παρα- υπουργεία» αποκαλύπτει ολόκληρο «παρα- σύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα.

Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό; Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του; Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου.

Τι απαντούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Μαρινάκη

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου;», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή τη νέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα; Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας», αναφέρουν. Εν είδει «σημείωσης» οι ίδιες πηγές σχολιάζουν: «ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czq3kbxidmd5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.