Πολιτικη & Οικονομια

Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη

1.500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη -  1.500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα

Για την πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση που δίνει η τροπολογία σε αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» του ΕΡΤΝews o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czp511y5blgp)

Καιρίδης: Έχουν δοθεί 1.500 προσωρινές άδειες διαμονής

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στους αλλοδαπούς εργάτες που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ΑΦΜ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη που έχει τρία χρόνια εργασίας στη χώρα μας».

Όπως είπε η πλατφόρμα ήδη λειτουργεί από τον Φεβρουάριο και έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις ενώ έχουν δοθεί 1.500 προσωρινές άδειες διαμονής. Γεγονός που σημαίνει ότι 1500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα.

Συμφωνίες με Ινδία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ

«Βάζουμε τάξη στην αγορά εργασίας. Θέλουμε το καθαρό. Δεν θέλουμε το παράνομο και το αδήλωτο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης τονίζοντας ότι η χώρα μας θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες με έξι χώρες Ινδία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ που θα υπογραφούν μέσα στην άνοιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ