Πολιτικη & Οικονομια

Θανάσης Καρτερός: «Ο Τσίπρας, αν και χωρίς ηγετικό ρόλο, είναι παρών»

Aιχμές κατά Πολάκη από τον άλλοτε στενό σύμβουλου του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανάσης Καρτερός
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Θανάσης Καρτερός: Άρθρο για τον Αλέξη Τσίπρα και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Τσίπρας, αν και χωρίς ηγετικό ρόλο, είναι παρών», γράφει σήμερα ο άλλοτε διευθυντής της Αυγής και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός και εξηγεί ότι οι αντίπαλοί του πρώην πρωθυπουργού (εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) τού φορτώνουν τα πάντα, σε μια προσπάθεια «πολιτικού λιθοβολισμού του».

Αναφερόμενος στις εξομολογήσεις του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο της «Καθημερινής», όπου για πρώτη φορά χαρακτήρισε «ατυχείς» τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες, ο Θανάσης Καρτερός γράφει: «Έβαλε κρίσιμα θέματα για τις πληγές του ΣΥΡΙΖΑ - θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες για απόπειρα διχασμού. Έβαλε κρίσιμα θέματα για την κατάσταση στη χώρα και στην Αριστερά - θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες ότι η αυτοκριτική του για κάποιους χειρισμούς, δικούς του και της κυβέρνησής του, «δείχνει» συγκεκριμένους υπουργούς του».

Καρτερός: Αιχμές κατά Πολάκη

Παράλληλα ο Θανάσης Καρτερός, αφηνεί αιχμές κατά προσώπων, όπως ο Παύλος Πολάκης, που κατηγόρησαν τον Τσίπρα για το mea culpa στο συνέδριο της «Καθημερινής»: «Την αλήθεια του λέει ο Τσίπρας και το αλάθητο το έχει μόνο ο Πάπας. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διαφωνία με όσα λέει και στις κοτρόνες. Ιδίως όταν τις εκτοξεύουν ορισμένοι που καταπίνουν την κάμηλο των επιγόνων και διυλίζουν τον κώνωπα του απελθόντος…»

Ολόκληρο το άρθρο Καρτερού με τίτλο «Ο Τσίπρας φταίει για...»

Με όλο τον θόρυβο για τον Τσίπρα μετά την παρέμβασή του πριν από το 4ο Συνέδριο του κόμματος και στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης αναρωτιέσαι: Γιατί ασχολούνται τόσοι πολλοί και τόσο πολύ μαζί του; Και εκ δεξιών αλλά και εξ οικείων; Δίνοντας ο καθένας -με λίγες αξιόλογες εξαιρέσεις- την ερμηνεία που βολεύει τα δικά του σχέδια και δικαιολογεί τη δική του στάση;

«Ο Τσίπρας τελείωσε» ήταν ένα viral συμπέρασμα μετά την εξέλιξη του Συνεδρίου. «Τελείωσε» ήταν και το επιτύμβιο συμπέρασμα των νεκροπομπών του Μαξίμου. Αλλά με έναν τρόπο σχεδόν μεταφυσικό ο τελειωμένος εμφανίστηκε λίγο μετά ολοζώντανος να πρωταγωνιστεί σε λογής αναλύσεις, εικασίες και σενάρια. Θα κάνει νέο κόμμα, παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει πράγματα και θαύματα.

Η εξήγηση είναι απλή. Ο Τσίπρας, αν και χωρίς ηγετικό ρόλο, είναι παρών. Είτε σωπαίνει είτε μιλάει - δύο φορές μετά την παραίτησή του. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με δικές του προθέσεις ή σχέδια. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αντίπαλοι, άσπονδοι «φίλοι» αλλά και φίλοι τον αντιμετωπίζουν ως παρόντα. Οι μεν επενδύοντας ελπίδες. Οι δε, κυρίαρχοι ένθεν κακείθεν, επενδύοντας στο τέλος του τελειωμένου.

Κανόνας: Του φορτώνουν τα πάντα με εξαίρεση το προπατορικό αμάρτημα - κι αυτό παίζεται. Τον Κασσελάκη αλλά και την προσπάθεια ανατροπής του, τον Παππά αλλά και την προσπάθεια να τον πλήξει, τον Πολάκη αλλά και τον παραμερισμό του, τη «στροφή στο Κέντρο» αλλά και την ανοχή στον «αριστερισμό», τον κερματισμένο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα αλλά και την «επίπλαστη ενότητα» του ΣΥΡΙΖΑ χθες.

Ετσι παρακολουθούμε ένα είδος πολιτικού λιθοβολισμού του. Έβαλε κρίσιμα θέματα για τις πληγές του ΣΥΡΙΖΑ - θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες για απόπειρα διχασμού. Έβαλε κρίσιμα θέματα για την κατάσταση στη χώρα και στην Αριστερά - θάφτηκαν κάτω από κοτρόνες ότι η αυτοκριτική του για κάποιους χειρισμούς, δικούς του και της κυβέρνησής του, «δείχνει» συγκεκριμένους υπουργούς του.

Την αλήθεια του λέει ο Τσίπρας και το αλάθητο το έχει μόνο ο Πάπας. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διαφωνία με όσα λέει και στις κοτρόνες. Ιδίως όταν τις εκτοξεύουν ορισμένοι που καταπίνουν την κάμηλο των επιγόνων και διυλίζουν τον κώνωπα του απελθόντος…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ