Πολιτικη & Οικονομια

Καθαρά Δευτέρα: Σε ποιες τιμές κινούνται τα σαρακοστιανά

Πόσο θα βρείτε τον χαλβά και τα καλαμαράκια

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαρίδες και χταπόδια σε πάγκο με σαρακοστιανά - θαλασσινά σε ψαραγορά
Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές στα σαρακοστιανά © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές στα σαρακοστιανά - Πόσο θα βρείτε τον χαλβά και τα καλαμαράκια

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ήδη οι καταναλωτές έχουν κάνει μία πρώτη έρευνα αγοράς για τα σαρακοστιανά που θα αγοράσουν για το τραπέζι της 18ης Μαρτίου 2024. Χαλβάς, καλαμαράκια και γαρίδες αναμένεται - μαζί με την παραδοσιακή λαγάνα - να έχουν την τιμητική τους. Όμως, πού θα κυμανθούν οι τιμές τους;

Ο έμπορος Κώστας Φασιλής μίλησε στο MEGA, για τις τιμές των θαλασσινών. «Υπάρχει επάρκεια και ισχύουν οι περσινές τιμές και ίσως και καλύτερα. Μιλάμε για νωπά όχι κατεψυγμένα. Η τιμή καθορίζεται από το μέγεθος. Μπορεί να φύγει 4 ευρώ το κιλό σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Μπορεί να πωληθεί και στα 7-8 ευρώ όμως γιατί μεσολαβούν έξοδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις στα ψάρια», είπε ο έμπορος θαλασσινών Κώστας Φασιλής στο Mega για τις φετινές τιμές. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkp3170xzhd)

Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές στα σαρακοστιανά

Μάλιστα, προχώρησε σε μία σύγκριση τιμών των σαρακοστιανών φέτος, σε σύγκριση με το 2023. 

  • Χαλβάς κακάο 3,58€ – 5,77€ (+ 61,17€)
    400γρ. *Προσφορά: 4,62€
  • Χαλβάς βανίλια 2,36€ – 3,45€ (+46,19%) 400γρ. *Μειώθηκε σε 350γρ.
  • Γαρίδες κατεψυγμένες 4,79€ – 7,18€ (+49,9%) 400γρ. *Προσφορά: 5,18€
  • Καλαμάρια συσκευασμένα 4,45€ – 5,14€ (+15,51%) 850γρ. *Προσφορά: 4,64€
  • Θράψαλα κατεψυγμένα Ειρηνικού 7,35€ – 9,18€ (+24,9%) 850γρ.
  • Κοκκινόψαρο κατεψυγμένο 5,95€ – 9,95€ (+67,23%) κιλό *Προσφορά: 6,45€
Έμπορος διπλώνει χαλβά
Καθαρά Δευτέρα: Οι τιμές στα σαρακοστιανά © EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Καθαρά Δευτέρα - Πότε ξεκινά το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Για μία ακόμη χρονιά αναμένεται να ισχύει το «Καλάθι της Σαρακοστής», από την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και θα περιλαμβάνει: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά (καλαμάρια, θράψαλα, χταπόδι). Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Ο Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και φέτος πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού. «Προφανώς το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό είναι η ακρίβεια και γι’ αυτό τον λόγο είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να μην σταματήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια να αρχίσουν να μειώνονται, ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά», σημείωσε μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό στον ΣΚΑΪ ο τρικαλινός υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Έχουμε λάβει μία σειρά από μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν από χθες 1η Μαρτίου να έχουν εφαρμογή. Μία σειρά από προϊόντα, σχεδόν 4000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, μετά από ένα δραστικό μέτρο που ψηφίσαμε στη Βουλή, οι τιμές έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Το πόσο θα είναι η μείωση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη μέρα, χθες, πραγματοποιήσαμε αυτοψίες και είδαμε ότι έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών, μειώσεις στις τιμές των προϊόντων. Έχουμε μειώσεις που μπορεί να φτάσουν 15% ή και 20%. Έχουμε σταθεροποίηση και μείωση τιμών», πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε «όλα αυτά που βλέπετε δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται. Δεν θα σταματήσουμε» ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρχει και εφέτος Πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού. Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι «εμείς ζητήσαμε από τους προμηθευτές να μειωθεί η τιμή τιμοκαταλόγου και τώρα όλες οι προσφορές θα πρέπει να υπολογίζονται στις νέες μειωμένες τιμές. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει και την προσφορά ακόμα πιο φθηνά απ’ ό,τι την αγόραζε πριν την εφαρμογή των μέτρων» και πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά απέναντι στον πληθωρισμό μέχρι να δούμε απτά αποτελέσματα».

Σχετικά με τις προσφορές σημείωσε: «Δεν παρεμβαίνουμε στις προσφορές και τις εκπτώσεις που κάνει ο προμηθευτής προς τον καταναλωτή. Θέλαμε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια και επί των νέων τιμών να υπολογίζονται οι προσφορές. Τα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από χθες, είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czda8t7s8n5d)

Διαβάστε επίσης »»» Πόσο θα κοστίσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για μία οικογένεια στους δημοφιλείς προορισμούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ