Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κασσελάκης απέλυσε τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να «φύγει σήμερα»

Ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης
© Γιώργος Κονταρίνης/ Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε τον γενικό διευθυντή του κόμματος

Αποχωρεί από γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ο Θύμιος Γεωργόπουλος, όπως του ζήτησε σε κατ ιδίαν συνάντηση ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται να έδωσε ως λόγο το γεγονός ότι «θέλει να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές στο κόμμα». Όταν ο Θύμιος Γεωργόπουλος τού ζήτησε να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητές του και να παραδώσει έως αύριο -μεταξύ άλλων, έπρεπε να προχωρήσει σε αναστολή υπογραφών για οικονομικά ζητήματα- ο πρόεδρος του κόμματος τον «παρακάλεσε» «να τελειώσουν όλα σήμερα». 

Κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη φέρονται είχαν στοχοποιήσει τον Θύμιο Γεωργόπουλο για την διαρροή της ύπαρξης της ξένης εταιρείας του πρόεδρου στον τύπο. Η εταιρεία OSIOS, μέσω της οποίας ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στις ΗΠΑ, με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για παράβαση του νόμου, καθώς απαγορεύεται, βάσει του νόμου του 2016, οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε δανείσει από την προσωπική του εταιρεία το ποσό των 230.000 ευρώ για να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων και οι μισθοί Δεκεμβρίου στην «Αυγή» και στο κομματικό ραδιόφωνο, εν αναμονή της εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άργησε, με συνέπεια να δημιουργηθεί «τρύπα» στα οικονομικά.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος) μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY