Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος: «Ο Τσίπρας με την παρέμβασή του ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη»

«Δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing», σχολίασε ο πρώην υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την παρέμβαση Τσίπρα © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την παρέμβαση Τσίπρα, τον Κασσελάκη και τη Νέα Αριστερά

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκε σήμερα (27.2) στον ΣΚΑΪ και σχολίασε όλα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, δημιουργώντας τη «Νέα Αριστερά», δικαιώθηκαν. Ο πρώην υπουργός δεν δίστασε να εκφράσει την εκτίμηση ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο είχε σαν στόχο «να ρίξει» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία.

Ευκλείδης Τσακαλώτος - Αλέξης Τσίπρας
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την παρέμβαση Τσίπρα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την παρέμβαση Τσίπρα 

«Δεν μπορείς να είσαι σε ένα κόμμα που η Όλγα Γεροβασίλη λέει 'μένουμε αλλά μην διχάζεις', φαίνεται ένα κόμμα το οποίο είναι οπαδικό. Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα αυτού του συνεδρίου δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε, δεν ήταν σωστή η παρέμβασή του λόγω timing. O κ. Κασσελάκης κέρδισε στα σημεία. Φαίνεται ότι έχει μεγάλο αριθμό οπαδών, έχει μία βάση ανθρώπων και λέει ότι ''θα τα αλλάξει όλα''. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη ενισχύθηκαν πολιτικά», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Του απάντησα, ήταν αντιφατικό από τη μια στιγμή να λεεί ότι ''όλα πάνε κακά, ότι το κόμμα είναι ένα μπάχαλο και μετά να λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί ήταν ένα κόμμα που δεν ήταν συγκροτημένο»

«Η παρέμβασή του Αλέξη δεν βοήθησε να γίνει μία πιο ουσιαστική συζήτηση, προσωπικά κατάλαβα ότι ήθελε να ρίξει τον κ. Κασσελάκη, όχι όμως για να επιστρέψει ο ίδιος. Δεν μπορείς να κάνεις ένα συνέδριο και να μην πεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 18% και είχε πρόβλημα αξιοπιστίας, γιατί ενισχύθηκε το αντι-συριζα ρεύμα, έπρεπε να συζητηθεί αυτό», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος για Νέα Αριστερά: «Η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών»

«Εμείς στη Νέα Αριστερά ζητάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να είναι στεναχωρημένος να μας ακούσει, να δει ότι θα γίνει ουσιαστική πολιτική συζητήση, έχουμε πράγματα να πούμε στην κοινωνία, απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο, η γραμμή μας είναι υπέρ των συμμαχιών. Για παράδειγμα, για την ακρίβεια λέμε ότι πρέπει να γίνει μία μεγάλη συμμαχία με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές», είπε ο κ. Τσακαλώτος. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μη κρατικά πανεπιστήμια και εξήγησε γιατί η «Νέα Αριστέρα» λέει όχι στο νομοσχέδιο. «Τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν ''απαντούν'' σε αρκετά ζητήματα, όπως στο ότι έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς των καθηγητών στην Ευρώπη, στο ότι είμαστε οι χειρότεροι στην φοιτητική μέριμνα. Δεν θα γίνει αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια», τόνισε και συνέχισε: «Αν είναι μη κερδοσκοπικά τα πανεπιστήμια γιατί θα βοηθήσουν τον ανταγωνισμό; Άρα ή θα είναι 'μούφα' μη κερδοσκοπικά, ή θα μας πουν ότι 'εμείς θέλουμε τους επιχειρηματίες για να βγάλουν κέρδος' ή θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί θεωρούν ότι τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα φέρουν ανταγωνισμό αφού δεν υπάρχει το στοιχείο του κέρδους

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czfo81wzt3mp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ