Πολιτικη & Οικονομια

Ευχές στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του © ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μητσοτάκης: Οι ευχές στον Ερντογάν για τα 70ά του γενέθλια - Η τηλεφωνική τους επικοινωνία

Ευχές μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα 70ά γενέθλια του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής διεύθυνσης επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για την σημερινή ημέρα των γενεθλίων του.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον πρόεδρο Ερντογάν για τα γενέθλιά του».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czezx52tno4p)

Τα γενέθλια του Ερντογάν και οι ευχές που δέχτηκε

Να σημειωθεί ότι ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να ευχηθούν στον Τούρκο πρόεδρο ήταν ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν, 15 μέρες μετά την ακύρωσης της επίσκεψης του ενοίκου του Κρεμλίνου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πούτιν ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η επίσκεψη του Πούτιν επρόκειτο να λάβει χώρα στις 12 Φεβρουαρίου. Λίγο νωρίτερα όμως, με δήλωση που έκανε το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε.

Είχε προηγηθεί μια σειρά γεγονότων που ψύχραναν τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, όπως η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η θετική εισήγηση στις ΗΠΑ για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16, και η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ ότι αν η Τουρκία αποποιηθεί των ρωσικών πυραύλων S-400 θα μπορούσε να επανέλθει στο πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πλέον ότι η επίσκεψη είχε αναπρογραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου το νωρίτερο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει ματαίωση, εργαζόμαστε για μια ημερομηνία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ