Πολιτικη & Οικονομια

Στη Ντόχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Εμίρη του Κατάρ

Η ατζέντα των συζητήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Ντόχα ο πρωθυπουργός
Φωτογραφία Αρχείου © Δήμητρης Παπαμήτσος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Στο Κατάρ το Σάββατο ο πρωθυπουργός - Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Ινδία μετέβη στο Κατάρ, όπου αύριο Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι στη Ντόχα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Ντόχα ο πρωθυπουργός
Φωτογραφία Αρχείου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρωθυπουργός έφθασε ήδη στο Κατάρ όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Σάββατο, στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, στη Ντόχα. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Η ατζέντα των συζητήσεων 

Στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών επαφών στη Ντόχα θα βρεθούν η Ενέργεια, η Οικονομία, τα ζητήματα ασφαλείας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Ελλάδα άλλωστε έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» με αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που δέχονται επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι. Η επιχείρηση έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», πέρα από την Ελλάδα, είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Με πληροφορίες από ERT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ