- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης και Τουσκ υπογράφουν επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας φον ντερ Λάιεν
Διεκδικεί ξανά την προεδρία της Κομισιόν
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ντόναλντ Τους: Κοινή επιστολή στήριξης στην υποψηφιότητα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της ΕΕ.
Κοινή επιστολή στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράφουν εκ μέρους του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Ντόναλντ Τούσκ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από το κόμμα του . Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτάθηκε σήμερα Δευτέρα (19/2) από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας - CDU) και από άλλα δύο κόμματα - μέλη του ΕΛΚ.
Σε αυτό το πλαίσιο, την επιστολή στήριξης συνυπογράφουν οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ, δηλαδή ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας και Πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Ντόναλντ Τουσκ.
Αυτοί θα χειριστούν τη στήριξη της υποψηφιότητας της κυρίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την αρχή (μετά τη σημερινή ανακοίνωση) μέχρι το τέλος δηλαδή όταν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των κοινοτικών θεσμών και κυρίως για αυτή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.