- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη κανείς από αυτούς
«Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι πολιτικά ανύπαρκτοι και αδύναμοι να απειλήσουν όχι τον Μητσοτάκη αλλά ακόμα και τους λίγους αρχηγούς των κομμάτων τους»
«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;»: Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την εκδήλωση που συμμετείχαν Έ. Αχτσιόγλου, Δ. Τεμπονέρας, Μ. Χριστοδουλάκης
Η εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» ήταν στην πραγματικότητα ένα ομαδικό μοιρολόι των κόκκινων και πράσινων αριστερών που διαπιστώνουν το πόσο ανήμποροι είναι να αντιπαρατεθούν στον πρωθυπουργό. Τόσο ανήμποροι ώστε να οργανώνουν μια εκδήλωση που είναι δωρεάν διαφήμιση του πρωθυπουργού αφού η παραδοχή της κυριαρχίας του (ειδικά όταν συνοδεύεται από την παραδοχή της ανυπαρξίας οποιουδήποτε που να μπορεί να σταθεί στα ίσα απέναντί του) ενισχύει την κυριαρχία και επιβεβαιώνει την αδυναμία τους να την απειλήσουν. Αν θέλεις να τα βάλεις με κάποιον, δεν φωνάζεις δεξιά και αριστερά «Πω πω είναι τόσο σπουδαίος που δεν μπορώ να βρω κάποιον να τον απειλήσει».
Καταλαβαίνω ότι ο βασικός στόχος της εκδήλωσης (κυρίως από την πλευρά των πασόκων και των συριζαίων) ήταν να τονισθεί η ανημποριά των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, αλλά αυτό είναι αδύνατο να το κάνει όποιος είναι πιο ανήμπορος και από τον Κασσελάκη και από τον Ανδρουλάκη. Όταν είναι τόσο λίγος ώστε να γίνεται εξαπτέρυγο μιας πολιτικού που ο περαστικός και άσχετος με την πολιτική Κασσελάκης συνέτριψε για πλάκα και ουσιαστικά πέταξε έξω από το κόμμα.
Με λίγα λόγια, κι αν κανείς θέλει να είναι ειλικρινής, οι ομιλητές της εκδήλωσης (που πιθανώς συμβολικά έλαβε χώρα στο θέατρο που ανεβαίνει και μια παράσταση με τίτλο «Fucked Up») είναι πολιτικά ανύπαρκτοι και αδύναμοι να απειλήσουν όχι τον Μητσοτάκη αλλά ακόμα και τους λίγους αρχηγούς των κομμάτων τους. Πολιτικά απομεινάρια του 20ού αιώνα (με αναφορές στον 19ο) που παπαγαλίζουν «κακιά δεξιά», «ιστορία της αριστεράς», «υπέρβαση των διαφορών» και άλλες λέξεις και φράσεις που είτε δεν σημαίνουν τίποτα είτε δεν ενδιαφέρουν κανέναν.
Τόσο ανήμποροι πολιτικά που αρκούσε η ξαφνική εμφάνιση του ακάλεστου (και πάντα διασκεδαστικού) Κασσελάκη για να επιβεβαιώσει το ελάχιστο μέγεθός τους. Όταν σε εξαφανίζει απλώς και μόνο με την εμφάνισή του κάποιος που σε κάθε μέτρηση το κόμμα του εμφανίζεται όλο και πιο χαμηλά, κάποιος που ακόμα και οι μισοί ψηφοφόροι του κόμματος στο οποίο προεδρεύει τον θεωρούν ακατάλληλο για πρωθυπουργό, τότε δεν μπορείς να σταθείς όχι απέναντι στον Μητσοτάκη αλλά απέναντι στον οποιονδήποτε.
Φυσικά, ούτε ο Κασσελάκης μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη και ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι μικροί θρίαμβοι σε βάρος των πουθενάδων της αριστεράς να του τονώνουν το ηθικό προκειμένου να μη χάσει το κουράγιο και να συνεχίσει να μας διασκεδάζει. Όχι βέβαια όσο πρέπει να διασκεδάζει τον ίδιο τον Μητσότακη να βλέπει τους πολιτικούς του αντιπάλους να τον θεωρούν το ακλόνητο κέντρο του πολιτικού σύμπαντος της χώρας επειδή οι ίδιοι δεν έχουν τίποτα της προκοπής να προτείνουν. Και μπράβο τους.
Υ.Γ. Το ότι ο ηγέτης της Τζάκρη άφηνε τους παρατρεχάμενούς του να ελεεινολογούν σε μια εκδήλωση στην οποία τελικά εμφανίστηκε και ο ίδιος, απλώς επιβεβαιώνει ότι το project του Κασσελάκη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο εαυτός του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.