- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ
Άνοδος στην αποδοχή της κυβέρνησης από τους πολίτες
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Οι απαντήσεις για την καθημερινότητα
Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Πέμπτης.
Δημοσκόπηση: Η πρόθεση ψήφου
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2%, το ΚΚΕ 9,1%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Νίκη 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, οι Σπαρτιάτες 2,3% και η Νέα Αριστερά 2,1%.
Δημοσκόπηση: Οι απαντήσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας
Για τα θέματα της καθημερινότητας, σε σχετική ερώτηση για την ακρίβεια, το 87% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει και άλλα μέτρα για την αντιμετώπισή της, ενώ το 9% ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια.
Επίσης, το 38% απαντά ότι η ανοδική πορεία των τιμών στην Ελλάδα οφείλεται περισσότερο στην απουσία επαρκούς αριθμούς ελέγχων, το 29% σε διεθνείς παράγοντες και το 28% σε παθογένειες της ελληνικής αγοράς.
Επίσης, το 53% διαφωνεί με την καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, με κόστος για τους ασθενείς σαφώς μικρότερο απ' ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ το 41% συμφωνεί.
Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί τη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης λανθασμένους, ενώ το 24% σωστούς.
Για τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 69% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 20% ικανοποιημένο.
Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από την κυβέρνηση;», το 45% απάντησε «καθόλου», το 28% «λίγο» και το 25% «πολύ αρκετά». Τέλος, το 56% δεν θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το θεωρεί πως είναι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.