- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πώς σχολιάστηκε στην Εξεταστική για τα Τέμπη το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει πολιτική μεροληψία
Θα διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων για τα Τέμπη;
Εξεταστική για Τέμπη: Πώς σχολιάστηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τι θα γίνει με τους μάρτυρες
Δεν προσφέρεται για φθηνό εντυπωσιασμό το έργο που επιτελεί, τόσο η εξεταστική επιτροπή της Βουλής όσο και η Δικαιοσύνη, στη διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλος, με αφορμή τη σημερινή κοινή δήλωση της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που «στρέφονται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, προσάπτοντας αδιαφορία και πλημμέλειες στη δικαστική αντιμετώπιση της "τραγωδίας των Τεμπών"».
«Το να πετροβολείται, τόσο η εξεταστική επιτροπή για τη λειτουργία της όσο και η ελληνική Δικαιοσύνη, αν δεν είναι απαράδεκτο, είναι σίγουρα επικίνδυνο για τη λειτουργία των θεσμών της χώρας, πολύ περισσότερο όταν μπροστά μας έχουμε και μία ευρωπαϊκή πολιτική μάχη, τις ευρωεκλογές», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.
Θα διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων για τα Τέμπη;
Κατά την έναρξη των σημερινών εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση λόγω του χθεσινού ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το οποίο εκφράζεται ανησυχία «για πολύ σοβαρές απειλές κατά των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα», ενώ ζήτησαν τη διεύρυνση του καταλόγου των μαρτύρων που θα καταθέσουν, με ονόματα όπως αυτά των κ.κ. Γενιδούνια, Σπηλιόπουλου, Σταθόπουλου και Ξιφαρά.
Όπως είπε ο βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης Β. Κόκκαλης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν δηλώνει απλά την ανησυχίες του, «αλλά και τις σοβαρές πλέον ενδείξεις μεροληψίας στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεν επιθυμεί να ρίξει φως στην έρευνα» για τα Τέμπη, ενώ, για ψήφισμα «κόλαφο», όχι κατά της χώρας αλλά κατά της κυβέρνησης που απέτρεψε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιλένα Αποστολάκη.
Πώς σχολιάστηκε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εκ μέρους της πλειοψηφίας, ο βουλευτής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε κατάπτυστο το χθεσινό ψήφισμα του ΕΚ, το οποίο, όπως τόνισε, ψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς ευρωβουλευτές, ότι προήλθε από τη γνωστή «εμμονική» ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί την Ελλάδα, παραγνωρίζει σειρά μεταρρυθμίσεων που έχει προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση, και αποτελεί προσπάθεια διασυρμού της χώρας με στόχο την αναστολή της χρηματοδότησής της. «Αυτό που επιδιώκει η αντιπολίτευση, να φέρει την ευρωπαϊκή πολιτική μάχη (στην επιτροπή μας), δεν θα το επιτρέψουμε.
Ούτε η επιτροπή ούτε τα θύματα του δυστυχήματος προσφέρονται για προεκλογικές κορώνες», επεσήμανε ο κ. Τσαβδαρίδης. Όσο για το θέμα της διεύρυνσης του καταλόγου των μαρτύρων, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η πλειοψηφία θα καταθέσει τις προτάσεις της, με βάση και τα όσα θα έχουν εισφέρει έως τότε οι μάρτυρες που έχουν κληθεί και καταθέσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.