Πολιτικη & Οικονομια

Ι. Χαλκιάς: Ελλιπέστατη η εκπαίδευση του σταθμάρχη και προδήλως παράνομη η μετάταξη του

Η κατάθεση του προέδρου των εμπειρογνωμόνων στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξεταστική - Τέμπη: Η κατάθεση του Ιωάννη Χαλκιά στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη
Εξεταστική - Τέμπη: Η κατάθεση του Ιωάννη Χαλκιά στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εξεταστική - Τέμπη: Η κατάθεση του Ιωάννη Χαλκιά στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη 

«Ελλιπέστατη η εκπαίδευση του σταθμάρχη και προδήλως παράνομη η μετάταξη του». Αυτά κατάθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή των Τεμπών ο μάρτυρας Ι.Χαλκιάς, πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεστήθη από τον τότε Υπουργό Μεταφορών Γ.Γεραπετρίτη. 

Κατά την κατάθεση του Σ.Πατέρα πρώην Πρόεδρου και Δ/ ντος Συμβούλου ΟΣΕ, ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση του ΟΣΕ καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Hellenic Train δεν κατέβαλε στον ΟΣΕ τα οφειλόμενα τέλη πρόσβασης υποδομής, παρά την ύπαρξη αντίστοιχης συμβατικής υποχρέωσης.

Εξεταστική - Τέμπη
© (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε ερώτηση της Μ. Αποστολάκη μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για την κατάσταση στο προσωπικό του ΟΣΕ ο κ.Πατέρας είπε ότι σε σύνολο 2097 οργανικών θέσεων τις οποίες είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, υπηρετούσαν στον ΟΣΕ 731 υπάλληλοι.

Σε ερώτησή της αν σήμερα θα υπέγραφε την απαντητική εξώδικη δήλωση την οποία ο ίδιος απέστειλε στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης στις 7/11/22 υποστηρίζοντας ότι: «η παρούσα περίοδος χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη κινητοποίηση και τις πλέον εκτεταμένες δράσεις που έχουν λάβει χώρα από πλευράς Κυβέρνησης, Υπουργείου Μεταφορών και Οργανισμού στον ελληνικό σιδηρόδρομο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ο σιδηρόδρομος παρότι εξακολουθεί να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο λόγω απόλυτης έλλειψης πρωτοβουλιών δεκαετιών, εισέρχεται σε μια περίοδο εκσυγχρονισμού και ασφάλειας αντίστοιχης των απαιτήσεων της εποχής και της χώρας η οποία σύντομα θα είναι εμφανής σε όλους», απάντησε ότι σήμερα δεν θα την υπέγραφε και δεν θα την απέστελνε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY