- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 23,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την MRB
Έξι στους δέκα συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Δημοσκόπηση MRB: Στο 23,6% η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο κόμμα
Διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το Open. Την ίδια ώρα, «Ναι» στην είσοδο μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας λέει το 57,4%.
Πρόθεση Ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.
Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης - Εμπιστοσύνη στην εξωτερική πολιτική
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.
Αδιαφιλονίκητα μπροστά στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το 42,7% εκτιμά ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων (2,6% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το 29,3% απαντά «κανένας» ενώ πολύ πίσω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%.
MRB: Σχεδόν 6 στους 10 συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε σχέση με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση. Το 57,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί ένανς 34,8% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί. Επιπλέον, σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 67%) δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έναντι ποσοστού 20,3% που εκτιμά το αντίθετο.
Η βία των ανηλίκων προβληματίζει
Πρώτη εγκληματική δραστηριότητα που απασχολεί είναι η βία ανηλίκων (ποσοστό 41%). Ακολουθούν οι γυναικοκτονίες (16,5%), οι ληστείες και το οργανωμένο έγκλημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Διαχρονία και Οικουμενικότητα»
Μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης κατά 15%
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη
Η νέα ρύθμιση του ΕΦΚΑ που μειώνει δραματικά τον χρόνο αναμονής
Στόχος η βελτίωση της κυκλοφορίας στην Αττική μέσω αξιοποίησης προσωπικού και τεχνητής νοημοσύνης
Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα
«Έπρεπε να κρατηθεί προληπτικά αλλά η Δικαιοσύνη πήρε άλλη απόφαση»
Η νέα φάση επεκτείνεται σε 132 δήμους - Πλήρως αναβαθμισμένες υποδομές έως τον Σεπτέμβριο του 2026
«Κάποιοι θα πάνε και στην σελήνη για να μην μιλήσουν»
Στάθηκε στον «ψηφιακό συνταγματισμό», τον οποίο όρισε ως προσπάθεια μεταφοράς των αρχών του κλασικού συνταγματισμού στο ψηφιακό περιβάλλον
«Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές»
Νέος γύρος καταβολών από τον ΕΦΚΑ
Το παρακάτω κείμενο διανεμήθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μεγάλη προσοχή στην αίτηση, τι να μην ξεχάσετε
Φθάνουν έως τα 2.940 ευρώ τον μήνα
Η ατάκα της για το «σσσοκολατάκι»
Η εγκάρδια χειραψία και τα χαμόγελα
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Πού κάνω την ένσταση, τα δύο SOS στη διαδικασία
Πάνω από 40 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο για να μιλήσουν ο καθένας από πέντε λεπτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.