Πολιτικη & Οικονομια

Στις 23,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την MRB

Έξι στους δέκα συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στις 23,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την MRB
Δημοσκόπηση © Alexandros Michailidis / SOOC

Δημοσκόπηση MRB: Στο 23,6% η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο κόμμα 

Διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το Open. Την ίδια ώρα, «Ναι» στην είσοδο μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας λέει το 57,4%.

Πρόθεση Ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης - Εμπιστοσύνη στην εξωτερική πολιτική

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αδιαφιλονίκητα μπροστά στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το 42,7% εκτιμά ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων (2,6% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το 29,3% απαντά «κανένας» ενώ πολύ πίσω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%.

Στις 23,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την MRB

MRB: Σχεδόν 6 στους 10 συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε σχέση με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση. Το 57,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί ένανς 34,8% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί. Επιπλέον, σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 67%) δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έναντι ποσοστού 20,3% που εκτιμά το αντίθετο.

Στις 23,6 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ σύμφωνα με την MRB

Η βία των ανηλίκων προβληματίζει

Πρώτη εγκληματική δραστηριότητα που απασχολεί είναι η βία ανηλίκων (ποσοστό 41%). Ακολουθούν οι γυναικοκτονίες (16,5%), οι ληστείες και το οργανωμένο έγκλημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ