- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Marc: Το 54,8% λέει «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Τι πιστεύουν οι πολίτες για την τεκνοθεσία
Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση Marc: Η πρόθεση ψήφου και η θέση των πολιτών για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία
Η Νέα Δημοκρατία κατέχει ισχυρό προβάδισμα έναντι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Marc για το protothema.gr. Εκτός από τα ευρήματα για την πρόθεση ψήφου, ενδιαφέροντα είναι τα ερωτήματα για το πώς «βλέπουν» οι πολίτες το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.
Οι πολίτες ρωτήθηκαν σχετικά με τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Το 54,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Marc απαντά καταφατικά στο ερώτημα αν συμφωνεί στη νομοθέτηση και στην Ελλάδα του πολιτικού γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, όπως ισχύει στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες στις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια ώρα, το 42,5% φτάνουν οι διαφωνούντες.
Δημοσκόπηση Marc: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
Από τα ευρήματα και αυτής της δημοσκόπησης διαφαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν με 12,6% το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζει συσπείρωση 72,1% και με 10% ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκρατεί μόνον το 46,1% των ψηφοφόρων που τον ψήφισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Στην τέταρτη θέση είναι το ΚΚΕ με 8,6% και έπονται η Ελληνική Λύση με 5,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%. Κάτω από το 3% κινούνται όλοι οι άλλοι σχηματισμοί και το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει στο 9,1%.
Στην εκτίμηση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων, η εκλογική δύναμη της ΝΔ υπολογίζεται ότι φθάνει στο 38,4% που, δεδομένων των συνθηκών, δεν απέχει σημαντικά από το 40,56% του Ιουνίου του 2023. Το ΠΑΣΟΚ περνάει δεύτερο με 14,7% (+2,86% από την τελευταία κάλπη). Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,2% (-6,63% από τον Ιούνιο) και το ΚΚΕ με 10% (+2,31%). Ανοδικά κινείται η Ελληνική Λύση που φθάνει στο 6,9% και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νίκη με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,8%, το ΜέΡΑ 25 με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,5%, ενώ άλλο κόμμα εκτιμάται, με βάση τις απαντήσεις, ότι επιλέγει το 4% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.