Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια με κομματική πειθαρχία

Ο πρωθυπουργός ωθεί τους βουλευτές του σε αποχή τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια με κομματική πειθαρχία - Δάνεισα στο κόμμα 230.000 ευρώ
Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια με κομματική πειθαρχία - Δάνεισα στο κόμμα 230.000 ευρώ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με κομματική πειθαρχία - Πυρά κατά του πρωθυπουργού που ωθεί τους βουλευτές του σε αποχή

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, όπως διαβεβαίωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε Star Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyc3j51y7ecx)

Στ.Κασσελάκης: Για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, σημείωσε συγκεκριμένα: «Ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά τα οποία εγώ εξεπλάγην. Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;

Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στ.Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε το όνομά μου

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εργαλειοποίησε το όνομά του για να αρνηθεί το αίτημα για την παρενθεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο. Ποτέ.

Το νομοσχέδιο είναι ατελές. Δεν έχουμε δει ακόμα μια λέξη από αυτό το νομοσχέδιο. Πρέπει να σημειώσω ότι η κυβέρνηση ήταν να το φέρει νωρίτερα. Στη συνάντησή μου με τον Μητσοτάκη μου είπε ότι θα το φέρει μέσα στην τετραετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη δική του πρόταση νόμου και τώρα ξαφνικά το φέρνει εκείνος. Τουλάχιστον επιτέλους φέρνει κάτι.

Είδα χθες τον κ. Μητσοτάκη να εργαλειοποιεί το όνομά μου και να χρησιμοποιεί μια φρασεολογία για τις παρένθετες που δεν τον τιμά. Δείχνει μια μικροπρέπεια που δεν τον τιμά. Εργαλειοποιεί το όνομά μου για να προωθήσει την πρότασή του στο ακροδεξιό εσωκομματικό του ακροατήριο, ας είναι. Ό,τι έχω πει στο ζήτημα δεν είναι εγωιστικό. Εγώ θέλω οι χιλιάδες οικογένειες που βασίζονται σε μια αλλαγή, να είναι πιο χαρούμενοι στη χώρα τους. Δεν είναι εγωιστικό αυτό».

Στ.Κασσελάκης: Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Στο ζήτημα της τεκνοθεσίας υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν. Έχω ζητήσει από την ΚΟ μου να γίνει επεξεργασία ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο και για τα ετερόφυλα και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε και ο ίδιος και το Πατριαρχείο λέει πολλά για τη στάση τους».

Στ.Κασσελάκης: Σφοδρή κριτική κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ότι στο θέμα της ψήφου ομοφύλων «δεν θα δέσει τα κορδόνια της ΝΔ».

«Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός σε δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν παίρνουμε κάτι από κάποιον να το δώσουμε σε κάποιον άλλον. Είναι κάτι σημαντικό. Σωστά το είπε. Το δεύτερο που είπε αφορά στον κ. Ανδρουλάκη. Αν η στάση Μητσοτάκη σε σχέση με την αποχή του κόμματός του, συνιστά πράξη δειλίας, η στάση Ανδρουλάκη είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σκέφτονταν ποτέ σε ένα τέτοιο ζήτημα» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Στ.Κασσελάκης: Δάνεισα 230.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο δάνειο που έκανε στο κόμμα, αποκάλυψε ότι ήταν ύψους 230.000 ευρώ. «Όλα έχουν γίνει σύννομα. Ας μιλήσουμε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε. Τόνισε δε πως η άλλη εναλλακτική ήταν το κόμμα να έχει εξαρτήσεις απο επιχειρηματικά συμφέροντα. «Όχι, δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα πάει στο στρατό. «Περιμένετε να μάθετε τα νέα από τον ναύαρχο Αποστολάκη, που χειρίζεται την υπόθεση» είπε χαμογελώντας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ