Πολιτικη & Οικονομια

Είναι επίσημο: Στα Χανιά το Σάββατο ο Άντονι Μπλίνκεν - Το πρόγραμμα της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού το τετ - α - τετ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Άντονι Μπλίνκεν σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Άντονι Μπλίνκεν σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά - Το πρόγραμμα του τετ - α - τετ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου κατ’ ιδίαν συνάντηση στην οικία του στα Χανιά με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6mwtrhw6nl)

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στα Χανιά - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η είδηση της συνάντησης Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στα Χανιά άρχισε να γίνεται γνωστή στις 3 Ιανουαρίου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη την Πέμπτη να μην επιβεβαιώνει το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Την είδηση επιβεβαίωσε εχθές Πέμπτη (4.1) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Έτσι, όπως είπα στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο 'Αντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας και επιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Μίλερ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6lst1nqfnd)

Νέα περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή

Ο 'Αντονι Μπλίνκεν αναχώρησε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον για μια περιοδεία που θα έχει στο επίκεντρο την προώθηση των πρωτοβουλιών της αμερικανικής διπλωματίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, καθώς και την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.Από την πλευρά του, ο 'Αντονι Μπλίνκεν θα τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο και θα συζητήσει συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι διάφορες πλευρές στην περιοχή ώστε να αποφευχθεί μια γενίκευση της κρίσης. Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τα άμεσα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και τις προσπάθειες για την επιστροφή των εναπομεινάντων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6kuooyqjll)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ