Πολιτικη & Οικονομια

Επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα το Σάββατο

Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μετά τις επαφές στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενδεχόμενη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα
Ενδεχόμενη επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα τα επόμενα 24ωρα © EPA/YANNIS KOLESIDIS

Άντονι Μπλίνκεν: Αναμένεται στην Ελλάδα το Σάββατο - Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις επαφές που θα έχει νωρίτερα στην Τουρκία 

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί εντός των επομένων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Νέα Υόρκη Λένα Αργύρη, το πρόγραμμα του Αμερικάνου ΥΠΕΞ είναι ρευστό και αλλάζει διαρκώς τις τελευταίες ώρες. Δεν είναι απίθανο μάλιστα να μεταβεί και στο Ισραήλ, ωστόσο ακόμη τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy598saz2zn5)

Οι πληροφορίες θέλουν πάντως τον Άντονι Μπλίνκεν να επισκέπτεται τη Σούδα για μερικές ώρες, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα βρίσκεται εκεί για τα Θεοφάνεια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουρίου μετά τις επαφές του Αμερικανού αξιωματούχου στην Τουρκία.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό και το ενδιαφέρον της Αθήνας για τα F-35.

Στην Τουρκία θα βρεθεί το Σάββατο ο Άντονι Μπλίνκεν 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άγκυρα το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να θέσει και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για το οποίο το τουρκικό κοινοβούλιο έχει «φρενάρει» την απόφασή του.

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία δέχεται «ασφυκτική πίεση» από τις ΗΠΑ για να σταματήσει την καθυστέρηση και να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO. Το ζήτημα αυτό έχει συνδεθεί πλέον άμεσα με την πώληση αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Άγκυρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ