- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό
«Η αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε», δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό - Κριτική εναντίον της κυβέρνησης για την απόσυρση του εκθέματος.
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Έλενα Ακρίτα, αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., με αφορμή το ζήτημα της απόσυρσης της ροζ ελληνικής σημαίας από έκθεση του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
«Η γνωστή σκοταδιστική, στενόμυαλη, πνευματικά αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τα έβαλε με το έργο μιας καλλιτέχνιδας που εκτίθεται στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, που με δικαιολογημένη περηφάνεια το Προξενείο ανάρτησε στη σελίδα του με το hashtag ‘nowomanalone’, ‘Καμία γυναίκα μόνη’», σημειώνει η κ. Ακρίτα.
Όπως τονίζει, «το έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιαγμένο από σεντόνια που χάρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει να αποτυπώσει τη φωνή των κακοποιημένων γυναικών, να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη χώρα μας και έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία».
«Τίποτε από αυτά δεν συγκίνησε την ψευτοεκσυγχρονιστική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον πάντα πρόθυμο κ. Γεραπετρίτη για επίδειξη υποτέλειας. Ιδίως όταν τους τραβάει από το μανίκι η ακροδεξιά τους, σπεύδουν να υπακούσουν στα κελεύσματα του κόμματος του κ. Νατσιού που έχει και τις γνωστές άθλιες θέσεις για τις αμβλώσεις» συνεχίζει η κ. Ακρίτα.
Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνει λόγο για «πολλαπλή, βάναυση προσβολή στα θύματα της έμφυλης βίας και σε όλες τις γυναίκες, εξευτελισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία», αλλά και «γελοιοποίηση του Προξενείου μας».
Ζητεί τέλος «να αποκατασταθεί άμεσα το έργο της Γεωργίας Λαλέ και να εκτεθεί και σε άλλες διπλωματικές αρχές της χώρας μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σχόλιο με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής
Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση — και το αποδεικνύει
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.