Πολιτικη & Οικονομια

Αχτσιόγλου: Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη

Τι δήλωσε για ΠΑΣΟΚ, Αλέξη Τσίπρα και τη «Νέα Αριστερά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχτσιόγλου: Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αχτσιόγλου: Τι δήλωσε για Πέτρο Κόκκαλη, για το ΠΑΣΟΚ, τον Αλέξη Τσίπρα και την «Νέα Αριστερά»

Καλεσμένη στην εκπομπή του OPEN βρέθηκε η βουλευτής της «Νέας Αριστεράς» όπου μίλησε για το νέο κόμμα και τη σύσταση της νέας Κ.Ο, το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, τους λόγους που δεν είναι η ίδια επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Το μέτωπο είναι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου

Στις πρώτες της δηλώσεις για το «μέτωπο» της «Νέας Αριστεράς» ξεκαθαρίσε η Έφη Αχτσιόγλου πως είναι με την Δεξιά και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μέτωπό μας είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της Δεξιάς, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, πολιτικοί λόγοι. Δεν θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του ηγετικόσχήμα να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τις πρόσφατες δηλώσεις του, Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: «Έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ ,με την τοποθέτηση αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Για το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ: «Σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας».

Για τον Πέτρο Κόκκαλη: «Υπάρχουν επικοινωνίας»

Ο λόγος που δεν είναι επικεφάλης της Νέας Αριστεράς η Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, επίσης, ότι «Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρ ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώτης κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

«Υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhx44szhsap)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ