Πολιτικη & Οικονομια

Αποχώρησε και η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Κόρη της Ζανέτ Τσίπρα, η οποία θεωρείται εκ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Η κόρη της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στα μέλη της Νεολαίας που αποχώρησαν - Τι δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους.
Αποχώρησε από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Η κόρη της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στα μέλη της Νεολαίας που αποχώρησαν - Τι δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το «τσουνάμι» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις να έρχονται από τη Νεολαία του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κόρη της Ζανέτ Τσίπρα, αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στα μέλη της Νεολαίας που αποχώρησαν - Τι δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους.
37 μέλη συνολικά υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Ανάμεσα στα 32 μέλη που υπογράφουν την ανακοίνωση της αποχώρησής τους από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας μάλιστα αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται και η Αρίστη Καραγκούνη, ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα, κόρη της αδελφής του, Ζανέτ Τσίπρα, η οποία θεωρείται εκ των υποστηρικτών του νέου προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, 37 μέλη, συνολικά, υπέβαλαν την παραίτησή τους από το όργανο, ενώ οι 32 αποχώρησαν.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Η στρατηγική Κασσελάκη επιταχύνει τη διάλυση»

«Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη», σημειώνουν τα 32 μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν.

Και προσθέτουν πως «η νέα σελίδα για το χώρο μας, φαίνεται ότι διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, σε μια ξένη για εμάς κατεύθυνση».

Όπως τονίζουν, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την κύρια ευθύνη να εγγυηθεί πρώτος την ενότητα του κόμματος στην δύσκολη αυτή περίοδο και όφειλε να συμπεριφερθεί με σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες και την τήρηση του καταστατικού, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και κριτική, μακριά από ένα κλίμα τοξικότητας. Δυστυχώς, αυτό δεν έδειξε να το κατανοεί ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η ηγετική ομάδα γύρω του. Η νωπή εκλογή δεν σημαίνει και λευκή επιταγή».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ» - Εξελέγη νέος γραμματέας

Μετά τη χθεσινή αποχώρηση 37 εκ των 51 μελών του Κεντρικού Συμβουλίου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «είναι εδώ» και σημειώνει ότι εξελέγη νέος γραμματέας ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος.

Η ανακοίνωση: «Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  είναι εδώ

Χθες, μετά την παραίτηση ενός σημαντικού αριθμού στελεχών της Οργάνωσής μας, προχωρήσαμε στην αναπλήρωση των κενών θέσεων και ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος εκλέχτηκε νέος Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου.

Εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της Νεολαίας μας, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες των νέων, αλλά και όλων των πολιτών.

Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, επιβάλλουν να προχωρήσουμε και αυτό θα κάνουμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ