Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη το βράδυ της Τετάρτης μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο πρώην πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις» σχολιάζουν πηγές κοντά στον Α. Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (15.11)

Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (15.11) με «ατζέντα» τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αποχωρήσεις στελεχών. Η συνάντηση -σύμφωνα με την ΕΡΤ - δεν πραγματοποιήθηκε σε δημόσιο χώρο. 

Το τετ - α - τετ Τσίπρα - Κασσελάκη ήρθε μόλις μία ημέρα μετά το δείπνο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και ενώ οι αποχωρήσεις στελεχών συνεχίζονται καθημερινά. Μάλιστα, η efsyn.gr σε σημερινό της ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εξελίξεις του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για μία παρέμβαση που είχε ζητήσει ήδη η Σία Αναγνωστοπούλου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη: Τι λένε πηγές κοντά στον πρώην πρόεδρο

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνουν τη συνάντηση και αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον Στέφανο Κασσελάκη την ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ φέρεται να τόνισε στον κ. Κασσελάκη ότι «ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο Πρπεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση», σημειώνουν πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν ξανά
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκαν ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Βίτσας: «Περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ»

Σε σημερινή του συνέντευξη, ο Δημήτρης Βίτσας σχολίασε σήμερα (16.11) τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στο μέλλον της ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου στο κόμμα. «Θα σας απαντήσω την Τρίτη, που θα έχει περάσει η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου. Θα εξαρτηθεί το ποιος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι τα βήματα της νέας αυτής προσπάθεια. Θα είναι καλό να έχουμε 8 βουλευτές από εκείνη την ομάδα. Περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στην 4η μέρα από τη λήξη της συνεδρίασης και έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα. Ευελπιστώ ότι θα συμβούν και άλλα πράγματα και αύριο και τις επόμενες μέρες. Η Έφη Αχτσιόγλου με έναν καλό αριθμό βουλευτών μπορεί να συνεργαστεί με εμάς όντας έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε κοντά στις απόψεις», είπε ο Δημήτρης Βίτσας και κατόπιν αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρος του κόμματος και τη συνάντηση με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. 

«Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Δημοσιοποιούν μία ενέργεια και κοιτάμε που θα φτάσει. Κάποιος φώναξε τους δημοσιογράφους για να βγει αυτή η φωτογραφία. Με ενδιαφέρει να σέβεσαι την πολιτική παρουσία κάποιου και όχι να τον θίγεις», κατέληξε ο Δημήτρης Βίτσας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzzsaegus7t)

Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ