Πολιτικη & Οικονομια

Στη σκιά νέων αποχωρήσεων συνεδριάζει το ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Απουσιάζει η Έφη Αχτσιόγλου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη σκιά νέων αποχωρήσεων συνεδριάζει το ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Στη σκιά νέων αποχωρήσεων συνεδριάζει το ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Κασσελάκη - Απουσιάζει η Έφη Αχτσιόγλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, την ώρα που συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων των μελών του κόμματος. Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου και την αποχώρηση της Ομπρέλας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καταιγιστικές.

Στη συνεδρίαση μετέχουν ex officio ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, και τρία μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν μετέχει η Έφη Αχτσιόγλου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Για την απουσία της είχε ενημερωθεί η ηγεσία του κόμματος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzf5nzliba9)

Είναι η δεύτερη φορά που συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Στέφανο Κασσελάκη και αντικείμενο σήμερα είναι ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας, η αντιπολιτευτική τακτική και η ανάπτυξη εξωστρεφών δράσεων.

Ο Νίκος Τόσκας αποχώρησε νωρίτερα σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Ο Νίκος Τόσκας άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα γιατί ποτέ δεν υπήρξε μέρος τους.

Νίκος Τόσκας
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, με ανάρτησή του κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα © EUROKINISSI

«Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας», γράφει ο Νίκος Τόσκας στην ανάρτησή του και συνεχίζει: «Στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας. Και η αξιοπρέπεια είναι κινητήρια δύναμη στους αγώνες. Η ιστορία δεν γράφτηκε σε αυτό τον τόπο σε τραπεζικά γραφεία ή σε γραφεία πολυεθνικών. Γράφτηκε σε τόπους θυσιών, αγώνων με αίμα και σε χώρους δουλειάς με ιδρώτα και κόπο». 

Υπό τον τίτλο «Κίνδυνοι» η ανακοίνωση αποχώρησης Μπαλτά

Ο Αριστείδης Μπαλτάς με παρέμβασή του στην ΕΦ.ΣΥΝ. ανακοίνωσε ότι αποχωρεί «από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη» και αφήνει αιχμές για τον πρόεδρο του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, ο Αριστείδης Μπαλτάς σε κείμενό του υπό τον τίτλο «Κίνδυνοι», σημειώνει ότι «η λύση Κασσελάκη είναι πράγματι ρηξικέλευθη. Γιατί, ακριβώς, αρνείται –εξ όνυχος τον λέοντα– ολόκληρο τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό της νεωτερικότητας. Στις αστικές, λεγόμενες, κοινωνίες, το Σύνταγμα, η διάκριση των εξουσιών και οι συνεπόμενοι νόμοι προστατεύουν τις μειονότητες και εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των μειοψηφιών. Τα δε νεωτερικά κόμματα εγγράφουν στα καταστατικά τους τις αντίστοιχες μέριμνες, όπου, εκτός των άλλων, υφίσταται πάντα το στάδιο απολογίας του κατηγορουμένου ενώπιον του “φυσικού” δικαστή του (εν προκειμένω επιτροπή δεοντολογίας και αρμόδιο πολιτικό όργανο).

Αριστείδης Μπαλτάς
Ο Αριστείδης Μπαλτάς αφήνει αιχμές για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί από το κόμμα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

»Η λεγόμενη “τυραννία της πλειοψηφίας” έτσι αποτρέπεται. Τουλάχιστον τυπικά. Γι' αυτό δεν νοούνται τιμωρητικά δημοψηφίσματα οποιουδήποτε είδους. Και ακόμη λιγότερο δημοψηφίσματα που ονομάζουν έναν προς έναν τους υποτιθέμενους ενόχους, έστω χωρίς διεύθυνση και τηλέφωνο, αφήνοντάς τους έτσι βορρά στο εκδικητικό μένος των πιστών στο αρχηγικό αλάθητο και τελικά στην οχλοκρατία. Υπερβάλλω; Ίσως όχι και τόσο. Δείγματα φανατισμού που προσέγγισαν τον προπηλακισμό συνέβησαν στο τελευταίο Συνέδριο του κόμματος ενώ κάποια ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας για τον/την νέο αρχηγό και συνεχίζονται». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzclykmbabl)

Ομαδική αποχώρηση 24 μελών της ΝΕ Αχαΐας 

 «ανοικτή επιστολή παραίτησης» 24 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Αχαΐας και των Συντονιστικών Ομάδων του κόμματος ανακοίνωσαν και αυτά την αποχώρησή τους από το κόμμα. 

Τα 24 μέλη κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη για «διχαστική, αυταρχική και ανιστόρητη ομιλία» στην ΚΕ και αναφέρουν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν υπάρχει πια».

Τονίζουν ότι «με ευθύνη της ηγετικής του ομάδας απαξιώθηκε με αμοραλισμό, θράσος, υπέρμετρη αλαζονεία και ρητορική αντιγραμμένη από τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όλη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα μας, τα ιστορικά του στελέχη, τα στελέχη και τα μέλη που για δεκαετίες δουλέψαμε για να φτάσει πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο ένα κόμμα της Αριστεράς να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ