Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελία αποχώρησης και από τον Αριστείδη Μπαλτά

«Είναι ένα κόμμα υπό κατάρρευση, στα πρόθυρα της διάλυσης» τονίζει μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελία αποχώρησης από τον Αριστείδη Μπαλτά
ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελία αποχώρησης από τον Αριστείδη Μπαλτά © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Προαναγγελία αποχώρησης από τον Αριστείδη Μπαλτά - «Είναι ένα κόμμα υπό κατάρρευση, στα πρόθυρα της διάλυσης» τονίζει μεταξύ άλλων

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αριστείδη Μπαλτά να «ανοίγει» και αυτός την πόρτα της εξόδου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού μίλησε στην ΕΡΤ και προανήγγειλε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «δεν βλέπω τον εαυτό μου σε ένα τέτοιο κόμμα» σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέφτεται να αποχωρήσει. Έντονη κριτική άσκησε και στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας για τον πρόεδρο του κόμματος πως «Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος κόμματος της Αριστεράς και αντίστοιχα ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη».

Η τοποθέτηση του Αριστείδη Μπαλτά στην ΕΡΤ:

«Είναι ένα κόμμα υπό κατάρρευση, στα πρόθυρα της διάλυσης. Δεν είναι μόνο αυτοί που έφυγαν. Κι αυτοί που έχουν μείνει -πολλοί- δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη του κ. Κασσελάκη. Είναι στα πρόθυρα της μετατροπής του σε ένα κόμμα που δεν θα έχει καμία σχέση με την Αριστερά»

«Έχω γράψει διάφορα πράγματα τον τελευταίο μήνα, έχω συζητήσει με πολλούς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, να αποκτήσω μια εικόνα πιο αποστασιοποιημένη. Καταλήγω σε μια κρίση: Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος κόμματος της Αριστεράς και αντίστοιχα ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί να έχει πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη. Ή ο κ. Κασσελάκης θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα δικό του, δεν ξέρω σε ποια τοποθεσία θα το βάλει ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποβάλλει προοπτικές τύπου Κασσελάκη. Το δεύτερο δεν το βλέπω, δεν είναι εύκολο μετά από μια εκλογή».

«Αυτό που βλέπω είναι η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος της Αριστεράς. Νομίζω θα αποχωρήσω. Υπάρχει μια προοπτική αποχώρησης, νομίζω πάρα πολλών ανθρώπων, είναι υπαρκτή η προοπτική. Γνώση έχω ότι αποχωρούν κατά ομάδες ή ατομικά πάρα πολλοί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αξιόλογοι σύντροφοι που αποχωρούν από όλες τις μεριές. Επειδή οι μέρες έχουν μια ταχύτητα, δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα, μετά το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό και την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwymf0r1ltm1)

«Αφενός είπε για 5η φάλαγγα που είναι ακραία καταγγελία, αλλά υπήρχε ένα σύνολο και από άλλες τοποθετήσεις. "Σάλτσες pummaro" και ό,τι θέλετε. Και επειδή έχω μια σχέση με κείμενα, η φράση ότι κάποιο κείμενο που είναι μεγαλύτερο από τις αντοχές ανάγνωσης του κ. Κασσελάκη είναι «σάλτσα» είναι και προσωπικά προσβλητικό».

«Είμαστε στην αρχή της κρίσης. Μια αποστροφή του κλεισίματος Κασσελάκη, αφού έγινε η Κεντρική Επιτροπή – εγώ είχα φύγει – είπε ότι δεν υπάρχουν τάσεις. Αυτή η φράση εκτός του ότι είναι ενάντια στο καταστατικό, είναι και ένας προάγγελος προθέσεων. Αφού προχώρησε στις διαγραφές και απειλώντας με δημοψήφισμα εάν τα αρμόδια όργανα δεν έβγαζαν την απόφαση που ήθελε ο κ. Κασσελάκης, γίνεται ένα κόμμα ανεξέλεγκτα αρχηγικό, που οποιοσδήποτε εκφραστεί ο κ. Κασσελάκης θα προκαλέσει δημοψήφισμα που θα τους διαγράψει. Με αυτή την απειλή δεν μπορεί να γίνει κάποια συζήτηση.

Ο κ. Κασσελάκης ήταν κάπου βοηθός στην προεκλογική καμπάνια του Μπάιντεν. Θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος. Ξεπέρασε αυτό το όριο, δεν νοείται ο πρόεδρος να απευθύνεται με αυτή τη φρασεολογία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ