- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για ΟΛΜΕ: Χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με τη Χαμάς
«Το κείμενό τους διευρύνει το μίσος κατά του Ισραήλ»
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο: «Επίθεση» προς την ΟΛΜΕ - «Το κείμενό τους διευρύνει το μίσος κατά του Ισραήλ»
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αντέδρασε έντονα για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης),σχετικά με το συλλαλητήριο υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Μάλιστα τονίζουν, σχετικά με την ανακοίνωση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ,: «Πως χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία με την Χαμάς» ενώ επίσης αναφέρει πως «η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική...». Παράλληλα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο γράφει στην ανακοίνωσή του πως «δεν βρήκε χώρο να απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση 242 βρέφων, ανδρών και γυναικών που αρπάχθηκαν από τη Χαμάς».
Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έκπληξη και τον προβληματισμό από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με την οποία κήρυσσε «τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού», μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των 30 ημέρων από τη βάρβαρη επίθεση της Χαμάς σε πόλεις και χωριά του Κράτους του Ισραήλ.
Με το κείμενο αυτό, υιοθετεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ και χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία της Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ, και τη δολοφονία Εβραίων, όπου κι αν βρίσκονται. Οι συντάκτες του κειμένου δαιμονοποιούν το Κράτος του Ισραήλ και απονομιμοποιούν το δικαίωμα ύπαρξής του. Αποτυπώνεται στο κείμενο αυτό, η προπαγάνδα της Χαμάς προκειμένου να εμβαθύνει και να διευρύνει το μίσος κατά του Ισραήλ και των Εβραίων στη νέα γενιά των Παλαιστινίων της Γάζας.
Δυστυχώς η ΟΛΜΕ στο κείμενο συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό, δεν βρήκε τον χώρο για να καταδικάσει την απάνθρωπη επιδρομή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, που τα μέλη της έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς 1.400 Ισραηλινούς πολίτες κάθε ηλικίας. Δεν βρήκε τον χώρο να απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση 242 Ισραηλινών βρεφών, ανδρών και γυναικών που αρπάχθηκαν από τη Χαμάς και κρατούνται στα έγκατα της Γάζας! Και επιπλέον, ουδέποτε αποκήρυξε τις σφαγές της Χαμάς!
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ…
Προφανώς κάποιοι στην ΟΛΜΕ δεν νοιάζονται για τους Εβραίους. Η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική… Το Ισραήλ και οι Εβραίοι είναι ο εύκολος στόχος!
Όπως έγραψε ο Ισραηλινός πολιτικός Γιαίρ Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοικτή επιστολή του: «Υπάρχει ένας λόγος που διαμαρτύρεστε εναντίον μας αυτές τις μέρες και, όπως όλα τα άλλα, προέρχεται από συναισθήματα. Γιατί σε αντίθεση με όλα όσα σκέφτεστε για τον εαυτό σας, όλα όσα λέτε για αχρωματοψία, ανθρωπιά, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα υπόλοιπα, έχετε ένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας – είστε αντισημίτες. Ξέρω ότι νομίζετε ότι δεν είστε, αλλά είστε».
Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την ημέρα δράσης υπέρ των του παλαιστινιακού λαού
Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται.
Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Κηρύσσουμε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους/τις συναδέλφους να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ) στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με μαθητικά συμβούλια και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.
Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12-2 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.