Πολιτικη & Οικονομια

Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος: Όχι σε λογική εκκαθαρίσεων, επίσπευση Συνεδρίου

«Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος: Όχι σε λογική εκκαθαρίσεων, επίσπευση Συνεδρίου
Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος: Όχι σε λογική εκκαθαρίσεων, επίσπευση Συνεδρίου © EUROKINISSI/ ATHENS VOICE

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή δήλωση Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου μετά τις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις - Ζήτησαν τη σύγκλιση Πολιτικής Γραμματείας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την ανακοίνωσή τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν άμεση σύγκλιση Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κατάσταση «στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Έκτακτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Κασσελάκης την Πέμπτη

Από την Κουμουνδούρου έγινε γνωστό πριν από λίγο ότι την Πέμπτη στις 16:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι το Πολιτικό Συμβούλιο που ζητούν οι τρεις στην κοινή τους παρέμβαση.

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Συμβούλιο αποτελείται από 42 μέλη και δεν συγκαλείται συχνά, ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο, που συγκαλεί ο Στ. Κασσελάκης (και στο οποίο διαθέτει την πλειοψηφία) απαρτίζεται από 9 μέλη: τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους γραμματείς Ρ. Σβίγκου και Γ. Βασιλειάδη, τον επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, τη γραμματέα της ΚΟ Θοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, την Έφη Αχτσιόγλου, τη Ρένα Δούρου και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα επιστρέψει αύριο πιθανότατα από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ