Πολιτικη & Οικονομια

Mηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά Αυγενάκη - Αγοραστού

Αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά Αυγενάκη-Αγοραστού
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά Αυγενάκη-Αγοραστού © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση κατά Αυγενάκη - Αγοραστού στον Άρειο Πάγο - Αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο 

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτές Κώστας Σαρακιώτης και Βασίλης Κόκκαλης αντίστοιχα, κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστήριου Γεωργία Αδειλίνη, μηνυτήρια αναφορά κατά των Αυγενάκη-Αγοραστού για απόπειρα εκλογικής εξαπάτησης των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, εξαιτίας των δηλώσεων τους την εβδομάδα πριν την τελευταία Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί «την ποινική διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, κατά συναυτουργία, καθώς και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος»
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί «την ποινική διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, κατά συναυτουργία, καθώς και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος» © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τι καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην αναφορά γίνεται ειδική μνεία στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε σημειώσει ότι: «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα είχε πει μεταξύ άλλων ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μην γίνει καμία διακοπή».

Κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα «ήταν απολύτως συνδεδεμένη με τον επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών υπέρ του Κώστα Αγοραστού». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «κατάχρηση και εκμετάλλευση της θεσμικής του ιδιότητας ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πλανηθεί ο μέσος πολίτης και ο εκλογέας».

Όπως εξηγούν, «πέραν της ηθικής και πολιτικής εκτροπής προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες. Σκόπευαν στην πρόκληση διλήμματος και στον ηθικό εξαναγκασμό των εκλογέων ώστε να επιλέξουν τον Αγοραστό».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «πέραν της ηθικής και  πολιτικής εκτροπής προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες»
Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «πέραν της ηθικής και πολιτικής εκτροπής προχώρησε και σε προκλητική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος μεταφέροντας ανακριβείς και ψευδείς πληροφορίες» © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απάντηση Αυγενάκη στη μηνυτήρια αναφορά

Με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μέσα στην απόγνωσή τους από τα όσα εξελίσσονται στο κόμμα της «Αριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του. Η εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεπερνά πλέον τα όρια του κωμικού και γίνεται μέρα με τη μέρα τραγικότερη. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου.

Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός και η περιοχή της Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά.


Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Μέσα στην απόγνωσή τους από τα όσα...

Posted by Λευτέρης Αυγενάκης on Tuesday, October 24, 2023
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwgn4xbpknyx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ