- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για το μεταναστευτικό - «Από κοινού αγώνας κατά της διακίνησης»
Συμφωνία Καιρίδη - Γερλίκαγια
Μεταναστευτικό: Συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας κατά της διακίνησης μετά τη συνάντηση Καιρίδη - Γερλίκαγια στην Τουρκία
Σε συμφωνία Αθήνας και Άγκυρας για από κοινού αγώνα κατά της διακίνησης μεταναστών οδήγησε η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι συνομιλίες διεξήχθησαν μέσα σε θετικό κλίμα. Ο κ. Γερλίκαγια παρουσίασε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Τουρκία στην πάταξη της παράνομης διακίνησης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης. Από την πλευρά του, ο κ. Καιρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον Έβρο, αλλά επέστησε την προσοχή στον αριθμό των παράνομων αναχωρήσεων από τη μικρασιατική ακτή προς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Και οι δύο -κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους- συμφώνησαν ότι παραμένουν απολύτως δεσμευμένοι στην επίλυση του προβλήματος της παράνομης διακίνησης και προχώρησαν στη διερεύνηση επιπλέον μορφών συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ενόψει της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Δεκέμβριο. Σημειώνεται πως ο κ. Καιρίδης προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του στην Αθήνα και ο κ. Γερλίκαγια αποδέχθηκε την πρόσκληση.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Aσύλου, κ. @DimKairidis, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, σήμερα, 23 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. @AliYerlikaya.#migrationgovgr #μεταναστευτικό #Τουρκία pic.twitter.com/8QMNVhTKyu
— Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου (@migrationgovgr) October 23, 2023
Καιρίδης: «Με την Τουρκία αναζητούμε φόρμουλα συνεργασίας ενάντια στην παράτυπη μετανάστευση»
«Η παράτυπη μετανάστευση», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «συνιστά κρίσιμο πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία, καθώς και για ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η Τουρκία αποτελεί χώρα-κλειδί για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος. Μετά από μια μακρά περίοδο εντάσεων», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «φαίνεται τώρα ότι υπάρχουν πολλές συγκλίσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή η βελτίωση των σχέσεων αντικατοπτρίζεται επίσης στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά της παράτυπης μετανάστευσης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.