Πολιτικη & Οικονομια

Το μυστικό τετ α τετ Τσίπρα και Παπανδρέου στο Στρασβούργο

Στο «μενού» οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τι ειπώθηκε στη δίωρη συνάντηση που είχαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στο Στρασβούργο

Κατ' ιδίαν συνάντηση στο Στρασβούργο είχαν ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Νέων» κάνει λόγο σήμερα για «διεργασίες στην ελληνική Κεντροαριστερά» και «μυστικό δείπνο» μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών, με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας να είναι στο«μενού» του μεταξύ τους τετ α τετ.

Σύμφωνα με το iefimerida, οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου σε μπαρ κοντά στο ξενοδοχείο Sofitel όπου κατέλυσε η ελληνική αποστολή στο Στρασβούργο.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Τσίπρας, χωρίς φρουρά, κάθισαν σε ένα τραπέζι μαζί, παρήγγειλαν ποτό και επί δύο τουλάχιστον ώρες συνομιλούσαν προσηλωμένοι στην κουβέντα τους.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, η ατζέντα της συζήτησης ήταν ποικίλη: από τα εθνικά μέχρι τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές - και κυρίως της εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Το timing της συνάντησης μεταξύ των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν θεωρείται τυχαίο υπό το πρίσμα των συνεχών ανοιγμάτων του Στέφανου Κασσελάκη προς τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και της σύμπραξης σε αυτοδιοικητικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με τη δήλωση στήριξης του Κώστα Ζαχαριάδη στον μετέπειτα νικητή στον Δήμο Αθηναίων Χρήστο Δούκα και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη νίκη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Λίγες ημέρες μετά το ραντεβού με τον Τσίπρα στο Στρασβούργο, ο Γιώργος Παπανδρέου - εκπλήσσοντας πολλούς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ - έσπευσε πρώτος (πριν και από τον Νίκο Ανδρουλάκη) στο εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα, δηλώνοντας παράλληλα ότι «μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή όταν συσπειρώνονται οι προοδευτικές δυνάμεις».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε πρόσφατα την πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επικαλούμενος «αυξημένες υποχρεώσεις».

Φαίνεται, πάντως, ότι έχει τελειώσει για τα καλά η εποχή που ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας παρομοίαζε με Θάτσερ, Πινοσέτ και Τσολάκογλου τη «μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου» (δείτε στο βίντεο από το 4:37).

Αλέξης Τσίπρας εναντίον Γιώργου Παπανδρέου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ