Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: «Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει»

«Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά», είπε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας: «Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει»

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Χάρης Δούκας: Η δήλωση του νέου δημάρχου Αθηναίων μετά τη νίκη έναντι του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Χάρης Δούκας έκανε την πρώτη του δήλωση για τη νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Αθηναίων. «Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα. Ευχαριστώ για την τεράστια τιμή που μου έκαναν. Να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στο όνειρο και κάναμε μαζί αυτό το μεγάλο ταξίδι. Στο όραμά μας μπορούσε να αλλάξουμε την Αθήνα και την κάνουμε όπως τη θέλουμε» Ευχαρίστησε ακόμη τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον Κώστα Ζαχαριάδη για τη στήριξή του στον β' γύρο των Δημοτικών Εκλογών. 

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να παλέψουμε να κάνουμε την Αθήνα, όπως μας αξίζει και όπως της αξίζει. Ευκαιρία να κάνουμε όσα είπαμε πράξη. Τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη, το πιστέψαμε και μπορούμε να το κάνουμε πράξη», είπε ο Χάρης Δούκας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw97wy97g10h)

O Χάρης Δούκας νέος δήμαρχος Αθηναίων με 56%

Νικητής στον δήμο Αθηναίων ο Χάρης Δούκας με 55,96%, αφήνοντας πίσω του κατά 11% τον νυν δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν γίνει έως τώρα γνωστά στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ. Ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και στο κεντρικό προεκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα στην πλατεία Κοραή έχουν ξεκινήσει οι πανηγυρισμοί.

Συγκεκριμένα, στο 99,56% της ενσωμάτωσης, ο Χάρης Δούκας κερδίζει τις εκλογές με 55.98%. Ο Κώστας Μπακογιάννης παίρνει το 44,02%.

Χάρης Δούκας: «Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει»
Το προεκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα στο κέντρο της Αθήνας
© ATHENS VOICE

Ανέλαβε την ευθύνη της ήττας ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης λίγα λεπτά μετά τις 20:00 έκανε δήλωση έξω από το δημαρχείο, κατά την οποία συνεχάρη τον Χάρη Δούκα για τη νίκη του και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ήττα.  «Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για τη μεγάλη του νίκη και τον ευχαρίστησα για το πολύ καλό προεκλογικό του αγώνα. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε στη διάθεσή του για μία σοβαρή μετάβαση», είπε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε απευθυνόμενους στους Αθηναίους: «Φεύγω, όπως ήρθα, με το κεφάλι ψηλά». 

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη

Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου κι εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του ώστε να οργανώσουμε μία συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη μου την ομάδα, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μάς υποστήριξαν. Έχουν κάνει έναν πραγματικά καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει αποκλειστικά σε εμένα. Και κάτι ακόμα προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά. Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ σε όλους

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw967k3py1kh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ