- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης: «Θα κάνουμε την Αθήνα πιο βιώσιμη, πιο λειτουργική, πιο ανθεκτική»
H κεντρική προεκλογική ομιλία στην πλατεία Δικαιοσύνης στη Σανταρόζα
Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε στον Δήμο Αθηναίων
Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Δικαιοσύνης στη Σανταρόζα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε απόψε (6/10) την κεντρική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού του «Αθήνα Ψηλά».
«Η Αθήνα ολόκληρη είναι μια πόλη σε μετάβαση, μια πόλη που εξελίσσεται, ανελίσσεται. Εμείς την αλλάζουμε. Γι' αυτό επιλέξαμε να συγκεντρωθούμε εδώ. Στο κέντρο του κέντρου της Αθήνας. Στον σκληρό πυρήνα των αλλαγών. Αυτή η πλατεία είναι μια πύλη, ένα πέρασμα, από το χθες στο αύριο, από το παρελθόν στο μέλλον. Απόψε, όλες κι όλοι μαζί, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Η Αθήνα βγαίνει ξανά στο φως», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.
Και συνέχισε: «Η Αθήνα για εμένα δεν είναι σκαλοπάτι. Ούτε στάση σε κάποια διαδρομή. Δεν είναι πόρτα. Ούτε πρόβα, ούτε τρίτη κάλπη. Είναι προορισμός. Είναι οι πραγματικές ζωές πραγματικών ανθρώπων. Είναι οι προκλήσεις, τα προβλήματα. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες, τα όνειρα, οι προσδοκίες. Είναι η καθημερινότητα. Είναι όλα αυτά που μοιραζόμαστε. Όπως ο αέρας που αναπνέουμε. Είναι αυτά που μας αποξένωναν, όλα εκείνα που τώρα σιγά-σιγά μας ενώνουν ξανά. Κρίκο-κρίκο φτιάχνουμε την ανθρώπινή μας αλυσίδα. Γιατί για την Αθήνα δουλεύουμε. Γιατί στην Αθήνα ζούμε. Γιατί για την Αθήνα ψηφίζουμε. Και η Αθήνα έχει ανάγκη από μια καθαρή εντολή: Να συνεχίσει στη νέα πορεία που χαράξαμε».
Κεντρική προεκλογική ΟμιλίαΣας προσκαλώ στην Κεντρική μου Ομιλία την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:30 στην Πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα)
Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Monday, October 2, 2023
Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο έργο της θητείας του από το 2019, κάνοντας λόγο για μια «πρωτεύουσα τραυματισμένη από μια μακρά κι επίπονη κρίση», όταν ανέλαβε τη δημοτική Αρχή.
«Σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Είχαμε πρόγραμμα, είχαμε σχέδιο και ήμασταν αποφασισμένοι να δουλέψουμε. Ασφαλώς είμαστε περήφανοι για τα πολιτικά και ιδεολογικά μας "πιστεύω", όμως στεκόμαστε υπεράνω κομμάτων, χρωμάτων, παρατάξεων και εγωισμών. Για αυτό ενώνουμε υποψήφιους, που το 2019 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις».
Στη συνέχεια, μίλησε για το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξής του, το οποίο χαρακτήρισε «τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, φιλόδοξο αλλά και εφαρμόσιμο, με στόχους για το πώς θα κάνουμε την πόλη μας, πιο βιώσιμη, πιο λειτουργική, πιο ανθεκτική, πιο φιλική, πιο ανθρώπινη, πιο ευρωπαϊκή. Με σχέδιο να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε».
Έπειτα, ανέφερε: «Να κλείσουμε τις πληγές που ήδη άρχισαν να επουλώνονται. Από τα πεζοδρόμια και τα κενά κτίρια, μέχρι το πράσινο, το οξυγόνο που τόσο μας λείπει. Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, όπως ο υπερτουρισμός και η κλιματική κρίση, που δοκιμάζουν τις υποδομές της πόλης μας. Να αρχίσουμε τον σχεδιασμό για την πόλη των νέων, να τους φέρουμε πίσω, να τις φέρουμε πίσω. Να έχουν τους χώρους τους. Είμαστε εδώ, για μια Αθήνα σύγχρονη, ασφαλή, υγιή, αισιόδοξη».
Στο τέλος, ζήτησε την εμπιστοσύνη των δημοτών «για μια Αθήνα ασφαλή, ανοιχτή, φιλελεύθερη, περήφανη, ευρωπαϊκή, αλλά και λαϊκή».
Και κατέληξε: «Την Κυριακή δώστε μου τη δύναμη και η δύναμή σας θα είναι δύναμή μου. Την Κυριακή οι εκλογές να γίνουν η γιορτή της Αθήνας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και οι υπουργοί της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης και η ευρωβουλεύτρια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.