Πολιτικη & Οικονομια

«Γαλάζια» και φίλια «πυρά» για το «θέλουμε δύο αγόρια» του Στέφανου Κασσελάκη

Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική, λέει ο Θάνος Πλεύρης - Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύντροφός του, Τάιλερ Μακμπέθ
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιδράσεις από τον Θάνο Πλεύρη, αλλά και την Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο του Στέφανο Κασσελάκη ότι επιθυμεί με τον σύντροφό του να αποκτήσουν δύο αγόρια «γιατί θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη, κατά τη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ θέλουν να αποκτήσουν δύο αγόρια μέσω παρένθετης μητέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε: «Εγώ και ο Τάιλερ, ο Τάιλερ και εγώ, θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένεια μας. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Κάποια μέρα ίσως να τα βαπτίσουμε, δεν ξέρω, θα δούμε. Θα θέλαμε πάντως να έχουμε δύο αγόρια με παρένθετη μητέρα γιατί θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά έτσι ώστε, προφανώς αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αυτή η συνέχεια».

Πλεύρης: Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική

Από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, έντονη ήταν η αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική».

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας έγραψε στο Χ: «Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ (σ.σ. Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες. Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας».

Ακρίτα: Το ζητούμενο δεν είναι η αναπαραγωγή του DNA μας

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε και «φίλια πυρά» για τις δηλώσεις του αυτές, καθώς η Έλενα Ακρίτα - ως μητέρα ενός υιοθετημένου παιδιού - εξέφρασε την ένστασή της

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε. Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε...

Posted by Elena Akrita on Friday, October 6, 2023

«Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε. Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας - και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων - υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται. Άποψή μου - μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία - είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ