Πολιτικη & Οικονομια

Τρία βραβεία στην Ελλάδα από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας - Μητσοτάκης: Η χώρα στοχεύει ψηλά

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά τη διεθνή διάκριση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία βραβεία από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη βράβευση της Ελλάδας από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας © Δημήτρης Παπαμήτσος

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία βραβεία από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις.

«Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι όχι για ένα, αλλά για τρία βραβεία που απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας από 80 χώρες», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναλυτικά επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων "Φώφη Γεννηματά" κέρδισε το 1ο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας. Το ίδιο και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στον τομέα του "Μετασχηματισμού του Κράτους".

»Ενώ η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία "Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης"».

Συνεχίζοντας την ανάρτησή του ο πρωθυπουργός δίνει «συγχαρητήρια στην ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και σε όλα τα στελέχη των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι' αυτά τα προγράμματα».

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει. Και την ίδια ώρα που αντιμάχεται με διαχρονικές παθογένειες, πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για μία καλύτερη καθημερινότητα. Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος και κερδίζοντας τα στοιχήματα του μέλλοντος. Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!».

Σήμερα δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι όχι για ένα, αλλά για τρία βραβεία που απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Friday, October 6, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ