- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με Δούκα στον β' γύρο ο Μπακογιάννης - Τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης για τον Δ. Αθηναίων
Τα ποσοστά και οι διαφορές στην πρόθεση ψήφου
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση για τον δήμο Αθηναίων: Με Δούκα στον β' γύρο ο Μπακογιάννης
Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων (και) για τον δήμο Αθηναίων, δόθηκε στη δημοσιότητα μία ακόμη δημοσκόπηση. Ο Κώστας Μπακογιάννης έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, με τον Χάρη Δούκα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας κατά 1,6% πίσω τον Κώστα Ζαχαριάδη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Real Polls για λογαριασμό του reader.gr, «έκπληξη» αποτελεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα και του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» που φαίνεται να αφήνει εκτός δεύτερου γύρου τον Κώστα Ζαχαριάδη και την «Ανοιχτή Πόλη». Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την Κυριακή», πρώτος έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης με 26,3%, δεύτερος ο Χάρης Δούκας με 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης φαίνεται να τερματίζει τρίτος με 10,5%. Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%.
Τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι ενδιαφέροντα και για έναν πιθανό δεύτερο γύρο Δημοτικών Εκλογών για την ανάδειξη του δημάρχου Αθηναίων. Εάν αντίπαλός του Κώστα Μπακογιάννη είναι τελικά ο Χάρης Δούκας, ο καθηγητής του ΕΜΠ φαίνεται ότι προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,3% έναντι 31,4% του νυν δημάρχου.
Αντίθετα, ο Κώστας Μπακογιάννης επικρατεί άνετα έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη, εάν συναντηθούν στον δεύτερο γύρο, καθώς συγκεντρώνει 35,2% έναντι 29,8% του αντιπάλου του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.