- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ για κλιματική κρίση και μεταναστευτικό»
«Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει χωρίς κραδασμούς τις πρόσφατες θεομηνίες»
Μητσοτάκης από Γρανάδα: To αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού της ΕΕ για κλιματική κρίση και μεταναστευτικό
Στη Γρανάδα βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη (5/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει μέρος στην 3η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή 47 αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων, σε μια συγκυρία που η Ευρώπη συζητά τον στρατηγικό της προσανατολισμό και την ενίσχυση της γεωπολιτικής ισχύος της.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένας θεσμός ο οποίος επιτρέπει σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου να συνομιλούν και να συζητούν φλέγοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την Ευρώπη.
Και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «αύριο θα έχουμε την ευκαιρία στο Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσουμε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση της Ευρώπης και τις άμεσες προτεραιότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Θα συζητήσουμε τις προκλήσεις στο μέλλον, στο μέτωπο της μετανάστευσης. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία στο Συμβούλιο για τον κανονισμό της μετανάστευσης και του ασύλου, μια σημαντική ανακούφιση για τις χώρες πρώτης υποδοχής.
Ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
»Όμως, θα επιμείνω και πάλι στην ανάγκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια της αναθεώρησης που επίκειται, έτσι ώστε να διατίθενται παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι για την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του.
»Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ειδικά όσον αφορά τις δράσεις της κλιματικής προσαρμογής. Είχα την ευκαιρία και στην Μάλτα, στη σύναξη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, να επαναλάβω την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι οι πόροι οι οποίοι διατίθενται σήμερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών είναι εξαιρετικά περιορισμένες και η Ελλάδα θα εισηγηθεί την αύξηση των φόρων αυτών κατά τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να γνωρίζουν ότι η Ευρώπη είναι δίπλα τους σε κάθε περίπτωση, αν τυχόν μια χώρα πληγεί από φυσικές καταστροφές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή», είπε ο πρωθυπουργός.
Και συμπλήρωσε τα εξής: «Η Ελλάδα σήμερα είναι οικονομικά ισχυρή και μπορεί να απορροφήσει χωρίς κραδασμούς τις πρόσφατες θεομηνίες που χτύπησαν πρωτίστως την περιοχή της Θεσσαλίας. Και θέλω να εκφράσω για ακόμα μια φορά την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι εντός των υφιστάμενων πλαισίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα, δίνοντας στη χώρα μας τη μέγιστη δυνατή ευελιξία να απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ιστορική μνήμη οδηγός ευθύνης σε εποχή διεθνούς αβεβαιότητας
Με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
«Δεν καταλαβαίνει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια σέρνει τη χώρα» σχολιάσει η Κουμουνδούρου
«Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό» σχολιάζει ο Κώστας Τσουκαλάς
«Η τηλεοπτική εκπομπή δολοφονεί χαρακτήρες σε δημόσια μετάδοση με κοπτοραπτική»
Το σχόλιο Καρανίκα για τις εξελίξεις στη Νέα Αριστερά
«Η Ελληνική Πολιτεία στάθηκε με συνέπεια και επαγγελματισμό δίπλα στους Έλληνες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται από το δημοκρατικό του καθήκον απέναντι στην αλήθεια» σημειώνει
Η περιβόητη μονιμότητα του Δημοσίου φαίνεται να ασκεί όλο και λιγότερη γοητεία σε μία γενιά που δεν φοβάται καθόλου να ρισκάρει.
«Αλμυρός» ο παραδοσιακός μπακαλιάρος
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε επαναπατρισθέντες στο Μέγαρο Μαξίμου
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
«Απαίτηση της κοινωνίας η πρότασή μας για ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου»
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.