Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου στις περιφέρειες»

Γιατί επελέγη ο Χάρης Δούκας για τον δήμο Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023, τη στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη και τη στάση του Μαξίμου

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Kontra Channel, σημειώνοντας ότι «είναι ευκαιρία την Κυριακή να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα "μακριά χέρια" του Μαξίμου στις Περιφέρειες».

«Επιλέξαμε νέα πρόσωπα αλλά και πρόσωπα με εμπειρία, που δεν έχουν προτεραιότητα την καταγραφή αλλά την αλλαγή. Και χαίρομαι πάρα πολύ διότι ο κ. Δούκας είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας που κατέθεσε πρόγραμμα για το περιβάλλον, το αστικό κλίμα, τις συνθήκες της καθημερινότητας, την ηχορύπανση. Για το πώς δηλαδή θα κάνουμε την Αθήνα μια ανθρώπινη πόλη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε, κάνοντας λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων πως «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν δήμαρχο-πρίγκιπα κλεισμένο στο παλάτι της πλατείας Κοτζιά, αλλά έναν δήμαρχο δίπλα στον πολίτη, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή ένα Δούκα. Διότι ο Χάρης Δούκας δεν πάει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να αλλάξει την Αθηνά, νικώντας τον κ. Μπακογιάννη στο δεύτερο γύρο».

Ερωτηθείς για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, που σχηματίσαμε».

«Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται περιφερειάρχη, που του έδωσε το χρίσμα ως δήθεν "εθνική Ελλάδος". Σε Νότιο Αιγαίο, Δαδιά, Θεσσαλία είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές με τεράστιες επιπτώσεις. Μιλούσαν για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε τετρακόσια χρόνια, αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκε στη Μαγνησία. Αυτούς στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς, λοιπόν, λέμε "ως εδώ"» πρόσθεσε και όρισε ως διακύβευμα: «Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα είναι πελατειακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου στις περιφέρειες».

Πώς σχολιάζει τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προέτρεψε τους πολίτες να φανταστούν «αν είχε εκλεγεί στο ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2021 ένας αρχηγός εργαζόμενος στη Goldman Sachs, εφοπλιστής, ένας αρχηγός ο οποίος είχε αρθρογραφήσει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας αρχηγός που τον έπαιζαν μέρα-νύχτα τα κανάλια ακόμα και όταν πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, τι θα έλεγε το στόμα του κ. Πολάκη, του κ. Παππά και της “υπόγας” των social media του ΣΥΡΙΖΑ;» Προσδιόρισε ως στόχο του αγώνα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «να έχει η Νέα Δημοκρατία αξιόμαχο αντίπαλο, που θα τη στείλει στην αντιπολίτευση. Για εμένα αξιόμαχος αντίπαλος είναι ένα κόμμα προοδευτικό, με λόγο προγραμματικό που αγκαλιάζει τις αγωνίες των πιο αδύναμων, της μεσαίας τάξης και των νέων ανθρώπων».

Απευθυνόμενος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που δήλωσε ότι δεν άκουσε θέσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Στη ΔΕΘ καταθέσαμε πρόταση για την απαγόρευση της Golden Visa. Δεν ακούσαμε να τοποθετείται η Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι του αυξημένου κόστους διαβίωσης στο λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα είναι το ενοίκιο. Η αύξηση των ενοικίων αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι τεράστια. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» είναι για ελάχιστους και αφορά αγορά ακινήτων. Εμείς τι αντιπροτείνουμε; Δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών για να ρίξουμε το κόστος ενοικίασης. Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί τα funds που αγοράζουν τα σπίτια των Ελλήνων από τις τράπεζες και μετατρέπουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε βραχυχρόνια μίσθωση. Εμείς, λοιπόν, εκφράζουμε συγκεκριμένες θέσεις: Κατάργηση της Golden Visa και περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Θύμισε ότι για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας προτάθηκε η δημιουργία task force που θα λειτουργεί με ομάδες διαχείρισης έργου «για να υπάρχει διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και όχι απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς, όπως κάνει συνήθως η Νέα Δημοκρατία. Καμία απάντηση από την κυβέρνηση».

Αιχμές Ανδρουλάκη κατά Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν αιχμηρός σχετικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας στη Βουλή. «Ακούσατε τι είπε σήμερα ο κ. Χρυσοχοΐδης; Ο ΕΟΦ δεν έκανε καλά τη δουλειά του, γιατί δεν κάνει ελέγχους. Ο ΕΟΦ δεν κάνει καλά τη δουλειά του γιατί δεν ενημερώνει τους πολίτες για την έλλειψη φαρμάκων. Συγγνώμη, να κάνω μια ερώτηση; Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από άλλη κυβέρνηση; Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν τέσσερα χρόνια; Απέτυχε ποιος; Η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ασκεί σήμερα κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Εδώ μιλάμε για κυβέρνηση τσίρκο» ανέφερε.

«Δεν έχω μπει σε έναν ανταγωνισμό ο οποίος υπονομεύει την προσπάθεια να φύγει η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Γι’ αυτό μιλώ προγραμματικά και πολιτικά. Γι’ αυτό δεν χτυπώ με χυδαίο τρόπο τους πολιτικούς μου αντιπάλους και δεν έχω μιντιακούς βραχίονες να απαξιώνουν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας. Τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιούσε το Documento εις βάρος μου την Κυριακή. Αν δεν είχα πάει στον εισαγγελέα το καλοκαίρι του 2022, θα παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης το μισό πολιτικό σύστημα και δεν θα είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Έχω κουραστεί να προσπαθούν κάποιοι να οικειοποιηθούν τον δικό μου αγώνα. Εάν δεν πήγαινα τον Ιούλιο 2022 στον Εισαγγελέα με τους δικηγόρους μου να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά, θα ήξερε κανείς στην Ελλάδα τη λέξη Predator; Πήγα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην εξεταστική επιτροπή της PEGA της οποίας το ψήφισμα έχει στην ουσία τη σφραγίδα μου» σημείωσε με έμφαση ο κ.Ανδρουλάκης.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έστειλε ενημερωτικά σημειώματα σε δεκάδες στόχους του Ρredator. «Ο κ. Μενουδάκος μου έστειλε έναν φάκελο. Βγήκα στη Βουλή και τον κατέθεσα δημόσια. Προφανέστατα οι της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη και το Μαξίμου και δεν λένε αν παρέλαβαν ανάλογου περιεχομένου φακέλους. Ρωτώ, λοιπόν, την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν σε στελέχη σας έγινε απόπειρα παγίδευσης με το Predator, γιατί δεν βγαίνετε να το πείτε στη Βουλή; Όταν η παρακολούθηση μου αρχίζει στις 17 Σεπτεμβρίου και τελειώνει τέσσερις μέρες αφότου εκλέγομαι αρχηγός, είναι για την Κίνα ή για το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή, τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; Και κάποιοι συνεχίζουν ένα προβοκατόρικο παιχνίδι. Δεν μπορώ να αφήνω τον καθένα να σπιλώνει το όνομα μου» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ