Πολιτικη & Οικονομια

Νίκη Αραμπατζή: Πάμε να σηκώσουμε την Αθήνα πιο Ψηλά!

«Αυτός θα είναι ο οδικός χάρτης μου και στη νέα θητεία που διεκδικώ στον Δήμο μας»

Αραμπατζή
Νίκη Αραμπατζή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Αραμπατζή

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: H Νίκη Αραμπατζή γράφει για το έργο της ως δημοτική σύμβουλος και ως Προέδρος Οργανισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων 

Σε λίγες μέρες ανοίγουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών – εκλογών κρίσιμης σημασίας για την ποιότητα της πραγματικής ζωής μας, για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Κι είναι καιρός να μιλήσουμε για την υπέροχη πόλη μας, την Αθήνα, μια πολύχρωμη κυψέλη ανθρώπων και γειτονιών, μια κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού που, με όλους τους περιορισμούς και τις αντιξοότητες, μέρα με τη μέρα βρίσκει όλο και επαρκέστερα τον βηματισμό της στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ζήτω την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου ως υποψήφιας δημοτικήςσυμβούλου με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, δεν θα σας μιλήσω όμως για θαύματα και μεγαλεπήβολα οράματα. Ούτε θα μείνω στη δικηγορική μου ιδιότητα ή στην ιδιότητά μου της μόνιμης κατοίκου του Άγιου Ελευθέριου από την ώρα που γεννήθηκα μέχρι και σήμερα, που έχω την ευλογία να έχω γίνει πια κι εγώ μητέρα ενός 6 μηνών κοριτσιού – μια «εντοπιότητα» που μου προσφέρει ορατότητα σε όλη την Αθήνα, σε κάθε κύτταρο της πόλης μας, σε κάθε μία από τις γειτονιές της, προβεβλημένες ή υποβαθμισμένες, σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Παίρνω λίγο από τον χρόνο σας για να σας μιλήσω με ρεαλιστικούς όρους για το έργο μου στον Δήμο Αθηναίων. Για τα υπαρκτά προβλήματα που χαρτογράφησα κι εγώ. Και για τις λύσεις που χρειάζεται η πόλη μας και είχα τη δυνατότητα, χάρη στην εμπιστοσύνη των Αθηναίων και του Δημάρχου μας, να προσφέρω, με οδηγό και αρχή μου ο δημότης μας να έχει τις ευκαιρίες που πραγματικά δικαιούται κάθε άνθρωπος που ζει και κατοικεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Για την πραγματική ζωή όλων μας που μπορέσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια να αναβαθμίσουμε ουσιωδώς.

Προσωπικά, στη θητεία μου στον Δήμο Αθηναίων κλήθηκα να διαχειριστώ δύο χαρτοφυλάκια. Τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας, τον Αθήνα 9,84, και στη συνέχεια τον ΟΠΑΝΔΑ, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, έναν πολυδαίδαλο οργανισμό με πολλούς και διαφορετικούς τομείς ευθύνης. Και αποστολή μου ήταν να νικάω τη γραφειοκρατία και να απλοποιώ διαδικασίες, πάντα με το συμφέρον του δημότη και της πόλης μας στις προτεραιότητές μου. Δουλεύοντας με διαφάνεια και εξοικονόμηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Κατέβηκα στις εκλογές για να προσφέρω λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα στην πόλη μας, στο κοινό σπίτι μας. Κατέβηκα για να καταφέρω η δουλειά μου να φτάνει άμεσα σε κάθε κάτοικο της Αθήνας –και στις 7 δημοτικές κοινότητες, και στις 129 γειτονιές της– διευκολύνοντας την καθημερινότητά του. Πάλεψα από τους τομείς ευθύνης μου με το τέρας της γραφειοκρατίας, που δεν αφήνει να φτάνει η υπηρεσία στον δημότη, εξασφαλίζοντας για κάθε Αθηναία και Αθηναίο, χωρίς εξαιρέσεις και με έμφαση σε κάθε μορφής ευαλωτότητα, τις αναγκαίες συνθήκες ώστε να έχει μια καθημερινότητα λειτουργική, ποιοτική. Αυτονόητες θεωρητικά υπηρεσίες –που τελικά στην πράξη μόνο αυτονόητες δεν ήταν– να φτάνουν άμεσα στον δημότη.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, νιώθω ότι μπορώ να κοιτάω κάθε μία και κάθε έναν δημότη και επισκέπτη της πόλης μας στα μάτια, με τον Αθήνα 9,84 αφενός να καταγράφει πλεονασματική διαχείριση, την ίδια ώρα που πρόσφερε υπεύθυνη, ψύχραιμη ενημέρωση και πέτυχε μια πρωτόγνωρη εξωστρέφεια, όντας μάλιστα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και εγκλεισμού στην πολιτιστική πρωτοπορία.

Κι όσο για τον ΟΠΑΝΔΑ που υπηρέτησα και υπηρετώ την τελευταία διετία, με 17 δομές πολιτισμού, 2.246 εκθέσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για 453.652 ωφελούμενους, 85 αθλητικές δομές, 32 αθλήματα, 2.774 εγγεγραμμένα μέλη και χιλιάδες ωφελούμενους, 21 μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, 48 ανακαινισμένες παιδικές χαρές, 11 δομές δημιουργικής μάθησης για όλους, 2.434 εκδηλώσεις και 491.129 ωφελούμενους… Παίξαμε όλοι μαζί, γυμναστήκαμε όλοι μαζί, γιορτάσαμε όλοι μαζί, διαβάσαμε όλοι μαζί, ψυχαγωγηθήκαμε όλοι μαζί, κάναμε όλοι μαζί την πόλη μας τον πιο πολύχρωμο καμβά!

Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν διεκδικούσα την ψήφο κάθε Αθηναίας και κάθε Αθηναίου για να τους εκπροσωπώ στον Δήμο μας, σύνθημά μου ήταν ότι «δύναμή μου είναι η δουλειά μου». Τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφω και ζητάω ξανά την εμπιστοσύνη τους, πάλι με δύναμή μου τη δουλειά και το έργο μου – ένα έργο ατομικό και συλλογικό, μια δουλειά που από το «πρέπει να» πέρασε πράγματι στο «πάμε να».

Αυτός θα είναι ο οδικός χάρτης μου και στη νέα θητεία που διεκδικώ στον Δήμο μας. Να συνεχίσω να παλεύω για μια ακόμα καλύτερη πόλη, χωρίς αποκλεισμούς, κοντά σε κάθε δημότη, δουλεύοντας και αναδεικνύοντας και τις 129 γειτονιές της. Διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη των δημοτών για να συνεχίσω να λύνω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για μια Αθήνα καθαρή, πράσινη, ασφαλή, συμπεριληπτική, προσβάσιμη και ανοιχτή σε όλους. Για μια Αθήνα αντάξια της ιστορίας της και της σύγχρονης ευρωπαϊκής ταυτότητάς της.

Κάναμε πολλά, ξέρω όμως ότι έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε.Και δηλώνω το «παρών» στη γιορτή αυτή της δημοκρατίας, για να συνεχίσουμε μαζί μπροστά και την επόμενη μέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ